Chec cu morcovi şi muguri de pin

Cui nu-i place checul să lase mâna jos. "Eşti pedepsit. La colţ cu tine. 5 minute n-ai voie să râzi! Şi nu te uita la mine cum mănânc".. gnam gnam gnam.. "ce-am zis mă?!"

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 1 oră
Porţii pentru 1 chec

Ingrediente 
1. 4 ouă întregi
2. 3 morcovi de mărime medie (150 g)
3. 1 cană zahăr
4. 1 cană lapte
5. 1/2 cană ulei de floarea soarelui
6. 2 1/2 făină
7. 50 g muguri de pin
8. 3 linguri cacao
9. 1 praf de copt (10 mg)
Opţional: nuci/migdale/alune/miez de seminţe de floarea soarelui prăjite şi mărunţite grosolan.

Mod de preparare:

1. Se unge o tavă de cozonac cu ulei/unt şi se tapetează cu făină
2. Se rad morcovii pe răzătoarea mică
3. Se bat ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul.
4. Se aprinde cuptorul şi se lasă să se încălzească
5. Se adaugă uşor laptele, uleiul, morcovii raşi, cacao (eventual migdalele/nucile/alunele) praful de copt, făina. Aluatul trebuie să rezulte destul de gros. În caz în care e prea fluid se mai adaugă făină sau pesmet.
6. Se împresoară mugurii de pin şi se dă la cuptor vreme de 30 minute.
7. După 30 de minute se încearcă cu scobitoarea. Dacă rămâne aluat pe scobitoare mai trebuie lăsat câteva minute. Metoda e infailibilă. Când se consideră că e copt se stinge aragazul şi se lasă tava înăuntru să se răcească treptat (uşa deschisă).

Precizări:

1. Puteţi folosi orice formă model de tavă doriţi. Acum sunt teflonate sau de silicon. Invenţii incredibile. Personal, câteodată, folosesc şi tăvi rotunde.
2. Făina fiind din producţie proprie diferă mult de făina din comerţ.
3. Nu puneţi prea mulţi morcovi pt. că lasă suc şi riscăm să nu se coacă sau să nu crească.
4. Aragazul meu funcţionează pe bază de gaz deci nu pot spune temperatura exactă. În general temperatura e de 240 grade la început dar după ce a crescut, circa 10 minute, se scade la 180-200. Depinde de aragaz.


Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Arata delicios! ..dar, de unde as putea sa cumpar muguri de pin. Poti sa-mi spui, te rog, o locatie exacta in Bucuresti si pretul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciao. :)) . Din Bucureşti nu ştiu exact dar eu i-am luat de la Kaufland. Costă destul de mult: 24 de lei 100 (sau 150 grame, nu-mi amintesc exact). Erau la ofertă - 10 Ron, acum câtva timp. Se găsesc la raionul cu produse pentru prăjituri (stafide, cocos, seminte, zahăr vanilat, praf de copt, creme etc.)

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.