Alte sugestii în bucătărie/casă


  1. De câte ori cumperi legături de (mirodenii, plante) pătrunjel, leuştean, ţelină, mărar etc şi nu le termini în timp scurt, leagă-le strâns cu o bucată de aţă (şiret) şi pune-le la uscare. Agaţă legătura undeva sus să nu te deranjeze. Când s-a uscat foarte bine (1 lună minim) conservă totul în cutii separate. Aşa ca data viitoare când faci o ciorbă şi vrei un pic de leuştean, pătrunjel etc. deschizi cutia şi foloseşti dintr-ăla uscat. Îşi păstrează parfumul/gustul. Eu aşa fac toată timpul când am prea mult. Nu-l las la frigider că prinde gust şi se mucegăieşte.
  1. Zahăr vanilat acasă
    Varianta 1. Cumpără 1-2 batoaane de vanilie. Pune zahăr într-o cutie mare destul de mare care să se închidă ermetic, introdu batoanele de vanilie şi lasă pentru 1 săptămână cel puţin. Eu am o cutie separată unde ţin tot timplul batonul împreună cu zahărul. 

    Varianta 2. Iau câteva pliculeţe de vanilie pură (2-3) şi pun tot aşa într-o cutie/borcan mai mare amestecând cu circa 700 g zahăr. Este la fel de bun ca acele pliculeţe foarte scumpe din comerţ. Mi se pare că fac multă economie. Ţie nu?!

  2. Dacă eşti alergic la produse de curăţare oţetul este soluţia cea mai la îndemână. Cum să cureţi calcarul de pe oale/farfurii/baie. Oală: Pune 1 pahar de oţet în oală şi lasă pentru o noapte. Pentru robinete se pune cu un burete sau cârpă şi se lasă câteva minute (minim 30)

  3. Iarna sau când faci foc în casă/dai drumul la căldură. Dimineaţa când te trezeşti, închide căldura (sau înainte de a aprinde focul) lasă uşa/geamul deschis cel puţin 5 minute. În felul acesta aeriseşti foarte bine curăţând aerul de microbi. În plus casa se va încălzi mult mai REPEDE. Este probat scientific.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii