Spaghetti cu crenvurşti


Din seria „special pentru studenţi/elevi, bărbaţi”. Extraordinar de gustoase deşi nu prea sănătoase. -(
Mie îmi plac crenvurştii, ce să fac? Nu mănânc foarte des, dimpotrivă dar aş mânca toată ziua dacă nu aş şti cum sunt făcuţi. Dar sunt delicioşi şi mai cumpăr câteodată. În Italia erau foarte ieftini, la noi sunt mai scumpi decât carnea de vită. Serios. E absurd. De aia cumpăr doar dacă găsesc la ofertă. Mi se pare hoţie pe faţă! Dacă ştii unde pot să merg să iau la un preţ decent, să-mi spui, te rog.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2

Ingrediente:
  1. 300 g spaghetti (nu ştiu de ce prefer spaghettele în cazul ăsta, tu poţi folosi de care vrei/ai)
  2. 2 crenvurşti
  3. 5 linguri ketchup sau 3 de bulion
  4. 1 ceapă
  5. 2 linguri ulei măsline (sau de care ai)
    Opţional
  6. 1 ardei iute/boia
Mod de preparare:
  1. Se pune apa într-o oală înaltă. Când începe să fiarbă se pune pasta.
  2. Se taie ceapa peştişori şi se pune în ulei la călit foarte puţin. (2-3 minut foc lejer)
  3. Se taie carnea... şi se pune peste ceapă (2-3 min.)
  4. Pune ketchap-ul, amestecă bine, acoperă lasă 2 minute
  5. După circa 6 minute de fiert scoate pasta, se scurge şi se pune peste sos. Dacă sosul e prea uscat pune 3-4 linguri de apă din oala în care a fiert pasta. Secretul acesta (şi multe altele) l-am învăţat de la mari chefi italieni.
  6. Amestecă, saltă până sosul s-a prins foarte bine de pastă. Secretul unei paste perfecte este să fie fiartă mult în sosul în care vine gătită. Citeşte aici dacă nu ai făcut-o deja.
  7. Evident pune sare după gust. Eu pun foarte puţină (m-am învăţat să mănânc nesărat).
    Absolut delicioase. Merită sacrificiul dar nu foarte des.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii