Nu este neapărat o reţetă dar un alt
original mod de a servi cartofii. Idee italiană. Mâncam şi eu, când eram mică, dar fără pătrunjel. Şi nu era un fel de salată ca aceasta dar cartofii erau întregi şi eu întindeam în mujdei. Numai mie îmi plăcea şi-mi făceam singură. Paranteză: Mama detestă acest tubercul!
Cartofii nu sunt foarte des folosiţi
în bucătăria italiană. Evident, au paste! Totuşi, depinde de
zonă, obiceiuri, tradiţii. În estul Italiei era o mâncare destul
de comună.
Ingrediente:
- cartofi
- usturoi
- ulei de măsline
- pătrunjel verde sau uscat
-
- Cartofii fierţi întregi sunt tăiaţi/sfărâmaţi cu furculiţa
- Se taie/pisează usturoiul şi se pune peste cartofi
- Taie pătrunjelul mărunt adaugă-l împreună cu uleiul de măsline şi sarea. Amestecă şi e gata.
Aşa de simplu şi aşa de bun că nu
te mai saturi. De obicei era alăturat, precum garnitură, la
peşte/carne pe grătar.
Eu mănânc aşa, simplu. Merită o
încercare! Măcar de curiozitate. :)
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.