Năut cu porumb


Nu este o reţetă dar o idee. De post şi pentru vegani/vegetarieni/celiaci. 
Nutritiv şi delicios. Aşa, ca să mai faci ceva nou şi rapid.

Nu sunt mare adeptă a conservelor decât dacă le fac eu. Totuşi, fac excepţie la năut, mazăre, porumb şi câteva alte alimente.

Ingrediente:
  1. 1 cutie de năut (fiert)
  2. 1 cutie porumb boabe 
  3. sfeclă roşie proaspătă sau la borcan
  4. 2 linguri ulei de măsline
  5. sare după gust
  6. Opţional: seminţe de susan/in/mac/floarea soarelui, ceapă
Mod de preparare:
Scurgeţi conservele. Treceţi prin apă rece conţinutul (boabele de porumb, năutul), scurgeţi. Puneţi într-un bol, adăugaţi sfecla, uleiul, sarea. Amestecaţi şi e gata.

Menţiuni. Poţi pune şi pastă scurtă fiartă, orez fiert, grâu, cartofi, linte, etc. Mie îmi place foarte mult năutul. Ca să nu mai spun de porumb. 


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii