Spaghetti în alb


Spaghetti in bianco – în  italiană
Evident, nu este o reţetă dar o idee.
Mâncare tradiţională italiană când eşti la dietă. Atât de simple şi atât de gustoase că nu-ţi vine să crezi. Dar la câte pun ei ... numai „light” nu e. :p

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 2
Ingrediente
  1. 300 g spaghetti sau orice altfel de paste, scurte sau lungi. După gust şi posibilităţi. Eu prefer spaghetti
  2. 1 cub de unt – 20 g
  3. 1 lingură grano padano, pecorino romano, caşcaval ras
  4. 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert. Lasă-le 7-9 min (după gust)
  2. scurge-le, pune-le într-un bol, adaugă untul, amestecă foarte bine
  3. Porţionează, împresoară brânza şi gata. Se servesc fierbinţi.
Eu când fac în alb înseamnă: paste cu ulei de măsline şi seminţe de ardei iuţi. Sau cu 1 linguriţă de amestec din: ardei iuţi, usturoi şi pătrunjel. Delicioase. Asta da, de post! Ţin de foame pentru o zi întreagă şi te ajută foarte mult în diete.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii