Reţeta este italiană, nu ştiu cine
m-a învăţat. Adică nu e că m-a învăţat, am văzut făcând şi am ţinut minte, deci îi mulţumesc! Poţi face ce forme vrei. Eu am făcut exact cum am văzut.
Exclusiv pentru amatorii de mentă.
Recunosc că menta nu prea e folosită în bucătăria mea. După
experienţa asta mi-am schimbat ideea. Merge de minune!
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 prep. + 15 min
prăjeala
Porţii: din canţităţile de mai jos
ies 17 bucăţi destul de mari
Ingrediente
- 4 cartofi fierţi (albi, de preferinţă)
- 50 g caşcaval/grano padano
- 1 ou
- 1/2 linguriţă boia de ardei iute (eu am pus ardeiu iute uscat)
- sare după gust (1 linguriţă)
- 1 lingură făină de grâu, dacă nu se leagă. Eu am pus 2 şi a fost mult prea multă. A alterat textura, nu şi gustul. Oricum, NU recomand prea multă făină. Idee foarte neinspirată. "Omul din greşeli învaţă"
Mod de preparare
- După ce au fiert cartofii, îi cureţi de coajă şi-i striveşti cu un obiect ca ăla din imagine (care habar nu am cum se numeşte, halal) sau foloseşti mixerul
- Razi caşcavalul
- Pui toate ingredientele peste cartofi (mentă, caşcaval, ou, boia, sare, făina) amesteci foarte bine şi faci crochette ca în imagini sau cum îţi pofteşte inima
- Le prăjeşti la foc mediu, 2-3 min pe fiecare parte. Le scoţi şi le pui pe un şerveţel de hârtie absorbantă
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.