Îmi place lintea foarte mult. În
Italia se mănâncă în seara de Anul nou, imediat înainte de
miezul nopţii. Poartă noroc în anul ce urmează. O fi. Nu ştiu; la mine nu se aplică. :p
În general o fac de post dar, în
acest caz, am adăugat nişte bucăţi de carne de pui. Spinări, mai
bine zis. Am luat nişte pui şi mi-au rămas spinările. Nu ştiam
ce să fac cu ele aşa că... uite-mă. Bun.
Timp de preparare: 25 min
Porţii: 2-3
Ingrediente
- 200–300 g linte deja fiartă (sunt şi conserve)
- 2-3 bucăţi de carne de pui de care ai
- 1 ceapă galbenă
- 2 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- 1 foaie de dafin
- Opţional: 1/2 lingură făină de grâu
- sare după gust
-
Mod de preparare
- Curăţă, taie ceapa, pune-o la călit în ulei. 1-2 min
- Adaugă zarzavatul, lasă alte 2 minute
- Dacă pui făină (ca să fie mai groasă mâncărica) acum este momentul; amestecă, pune carnea şi supa/apa, lasă să fiarbă vreo 10 min
- Adaugă lintea, bulionul, foia de dafin, sare după gust. Acoperă şi lasă să fiarbă la foc slab vreme de 10 min. Verifică din când în când, să nu se lipească
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.