Paste cu cremă de nuci

Reţetă simplă, rapidă, consistentă, delicată şi foarte gustoasă. Oricine poate să o facă.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 minute
Porţii: 2-4

Ingrediente
  1. 300 g paste, de preferinţă penne. Eu nu am avut şi ăstora (din imagine= un fel de pappardelle) le scădea termenul de valabilitate. Sunt bune orice paste doreşti
  2. miezul la 7-8 nuci
  3. 3 căţei de usturoi
  4. sare după gust
  5. 3 linguri smântână
  6. Opţional:1 ardei iute/boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Se pune apa la fiert şi numai când începe să fiarbă se adaugă pastele lăsând-le circa 7 minute. Mie îmi plac „al dente” deci le las cam 5 minute.
  2. Între timp se pot prăji nucile (puţin= 2 min-foc slab), în tigaie. Se macină (mixer) sau se pisează, se adaugă smântâna şi sarea, se amestecă până devine o cremă
  3. Scurge pastele şi toarnă-le într-un bol, adaugă crema şi amestecă
Menţiuni:
Se servesc fierbinţi. Delicioase!

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativăun like/share la postări sau la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp și chef) este echivalent cu Mulţumesc.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii