Ultimele postări
Loading...
Tuesday, 25 June 2013

Dovleac pané

Spun din start că nu este o reţetă ce fac des, ba chiar foarte rar.
Am combinat bucătăria românească cu cea italiană, în acest caz (şi-n multe altele). În viitorul apropiat,o să postez rețeta învățată în Italia. Mi se pare muult mai sănătoasă. Oricum mi-a fost cerută reţeta şi gusturile sunt gusturi.
Dovleacul nu este foarte iubit de mulţi oameni. Eu... inclusă. Cine ştie de ce. Totuşi îl folosesc în diferite reţete.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 20 + 15 min
Porţii: depinde

Ingrediente
  1. 1 dovleac de mărime mică (400 g circa)
  2. 1 ou
  3. 1 lingură făină de grâu
  4. 1 linguriţă sare
  5. 7 căţei de usturoi
  6. 1 lingură pătrunjel verde/uscat
  7. 1 cană ulei pentru prăjit
  8. Opţional dar INDICAT 1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare:
  1. Spală dovleacul, taie-l felii de maxim 4 mm (mai puţin de 1 cm). Dacă feliile sunt prea groase nu se coc bine
  2. Împresoară sare pe fiecare felie, punându-le una peste alta. Prima felie o împresori şi pe- parte şi pe alta, restul doar pe o parte. Laşi sarea să penetreze circa 15-20 min. V-a elibera multă apă
  3. Bate oul foarte bine, adaugă făina (boiaua), amestecă
  4. Toarnă uleiul într-o tigaie să se încălzească. Când începe să sfârâie începe să adaugi feliile de dovleac trecute prin oul cu făină. Laşi circa 2-3 min (foc mediu) după care întorci şi laşi alte 2 min. Depinde. Vezi şi tu dacă culoarea e aurie. Dacă nu, mai lasă.
  5. Scoate şi pune-le să se scurgă pe hârtie absorbantă
  6. Când le-ai terminat de fript, curăţă usturoiul, taie-l bucăţi mici mici (sau striveşte-l) şi împresoară pe fiecare felie în parte. Împreună cu pătrunjelul verde mărunţit. Eu am pus uscat. Pune-le teanc, adică una peste alta. Ca să le pătrunde mirosul de usturoi şi pătrunjel. Ideea asta am furat-o de la italieni
Menţiuni
  1. Se servesc calde sau reci. Delicioase dar.. hmm, prea uleioase. În orice caz, mai schimbi mâncarea.
  2. Optime aperitive.
  3. Poţi face sandvișuri din/cu ele.
  4. Nu-mi place reţeta extraordinar, pentru că dovleacul absoarbe foarte mult ulei. Cum am zis la început, am să postez o reţetă mai puţin „unsuroasă”.

    Dacă-ţi place şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mă dă curaj să merg mai departe.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer