Omleta spanac, flori dovlecei

Iată o altă reţetă personală de frittată/omletă. Originală, practică, rapidă, hrănitoare şi DELICIOASĂ. Dacă ai un pic de pământ sigur ai semănat dovlecei, spanac, lobodă şi multe altele. Nu ştiu de câte ori te-ai gândit că florile de dovlecei sunt comestibile şi foarte gustoase, dar sunt. Recomand cu încredere TUTUROR celor care nu-s vegani. Optimă idee pentru celiaci. Un aperitiv perfect la orice petrecere. Rece sau caldă, această frittată îţi va încânta palatul. Pe bune!

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 5 - 6 ouă . (Depinde de cantitatea de alte alimente ce vei folosi. Cum am mai zis, cu cât ai mai multe alimente cu atât trebuiesc mai multe ouă; altfel NU se leagă şi nu devine omletă ci o aiureală unică!)
  2. 100 g spanac crud (2 mâini de frunze)
  3. 2 linguriţe boabe de coriandru sau orice alt condime
    nt doreşti (piperul negru se potriveşte)
  4. 6-7 flori de dovlecei (chiar mai multe)
  5. Opţional: 1 legătură mică de lobodă (3-4 frunzulițe)
  6. 1 ardei iute/1/2 linguriţă boia de ardei iute
  7. 3 linguri ulei de măsline
  8. sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24
  1. Prepară ingredientele: spală şi taie spanacul, loboda, florile de dovleac (după ce ai înlăturat pistilul). Pune tigaia pe foc, varsă uleiul şi adaugă ingredientele de mai sus + coriandru, lăsând-le să se călească puţin (4 - 5 min.circa. Toate „operațiile” trebuiesc efectuate cu focul la minim)
  2. Bate ouăle şi toarnă-le în tigaie (ouăle TREBUIE să cuprindă tot ce este în tigaie şi totul trebuie să fie copt bine când le adaugi). Cu o lingură de lemn/silicon amestecă cât poţi de bine. De mai multe ori. Chiar dacă ţi se pare că ouăle s-au copt tu amestecă cam 30-40 de secunde. După care, acoperă cu un capac şi lasă vreo 5 min
  3. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  4. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult. Mi se pare o pierdere de timp şi de bani.
Menţiuni
  • Sugerez să pui un cartof ras pe răzătoare (şi scurs bine de apă) odată cu spanacul pentru că a rezultat puţin umedă. Sau 2 linguri de făină de grâu. Eu m-am gândit abia la final, când era prea tărziu. Oricum e foarte bună şi aşa.
  • Culoarea este ÎNCÂNTĂTOARE. Gustul uşor amărui, dar foarte plăcut.
  • Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
  • Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.   
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii