Omletă pătrunjel, fulgi de ovăz

Iată-mă  propunându-ţi o altă reţetă personală de frittată/omletă. Practică, rapidă, bogată, vesel colorată, hrănitoare şi DELICIOASĂ.
Recomand cu încredere TUTUROR celor care nu-s vegani şi celiaci. :D
Un aperitiv perfect la orice petrecere.

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 5 ouă-6. (Depinde de cantitatea de alte alimente ce vei folosi. Cum am mai zis, cu cât ai mai multe alimente cu atât trebuiesc mai multe ouă; altfel NU se leagă şi nu devine omletă ci o aiureală unică!)
  2. 2 cepe galbene
  3. 1 ardei gras
  4. 3 linguri fulgi de ovăz integrali
  5. OPŢIONAL: coaja la 2 castraveţi (numai partea tare/dură). Eu am pus că-mi place aroma uşor "acruţă"  pe care-l dau preparatelor. Dar nu influențează gustul final. Cu sau fără este la fel de bună!
  6. 1 legătură de pătrunjel verde
  7. 1 ardei iute/1/2 liguriţă boia de ardei iute
  8. 3 linguri ulei de măsline
  9. sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24. Fundamental: TIGAIA nu trebuie să lipească! Dacă lipeşte nu are cum să-ţi iasă. Ok?
  1. Curăţă, taie ceapa (cuburi/julienne)
  2. Prepară şi celelalte ingrediente: (Rade/taie coaja de castraveţi)
  3. Spală şi taie ardeiul julienne (peștișori)
  4. Pune tigaia pe foc, varsă uleiul, adaugă ceapa, ardeiul (castraveţii) lăsând totul să se călească bin: 5 min.circa.). Aceste „operații” trebuiesc efectuate cu focul la minim
  5. Totul trebuie să fie copt bine când adaugi ouăle
  6. Bate ouăle, pune pătrunjelul, sarea şi toarnă-le în tigaie (ouăle TREBUIE să cuprindă tot ce este în tigaie). Cu o lingură de lemn amestecă cât poţi de bine. De mai multe ori. Chiar dacă ţi se pare că ouăle s-au copt tu amestecă cam 30-40 de secunde. După care, acoperă cu un capac şi lasă vreo 5-7 min
  7. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  8. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 4-5 minute, tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult. Mi se pare o pierdere de timp şi de bani.
Menţiuni
  1. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.   

    Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect este echivalent cu Mulţumesc. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii