Orez cu somon în sos curry

O reţetă de inspiraţie asiatică, foarte simplu de făcut.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 -20 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 200 g orez cu bob lung. De preferat basmati (fierbe mai repede)
  2. 3 linguri mazăre fiartă (bună şi congelată/conservă etc)
  3. 100 g somon proaspăt sau congelat
  4. 1/2 linguriţă sare
  5. Opţional: 1 ardei iute/ boia de ardei iute
Ingrediente salsă/sos curry
  1. 3 linguri smântână de care ai sau chiar iaurt alb
  2. 2 linguriţe curry
  3. 1 linguriţă boia de ardei iute
  4. 1 linguriţă sos de soia
  5. sare după gust (eu nu am pus)
Mod de preparare
  1. Pune orezul, mazărea şi somonul (tăiat bucăţi) la fiert într-o oală dublă (special pentru paste) sau poate ai o maşină specială. Oricum e foarte bun şi fiert normal . 10 min. circa; depinde de ce fel de orez e
  2. Pune smântâna într-un bol, aduagă praful de curry, boiau de ardei iute, salsa de soia. Amestecă foarte bine
  3. Când a fiert orezul (şi celelalte ingrediente: somonul + mazărea), varsă totul pe un platou, adaugă salsa/sosul, amestecă şi e gata

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii