Ultimele postări
Loading...
Monday, 9 September 2013

Pălăria șarpelui panè

M-am gândit mult dacă să postez rețeta/ideea aceasta. Nu aș vrea să am pe cineva pe conștiință. :D Totuși, mă CRED că cititorii mei sunt oameni cu cap și nu-și riscă pielea aiurea. Ok?!

Personal ador ciupercile de orice fel, făcute/gătite în orice mod (frittate, grătar, piurerisotti, creme, „amestecate”, cu usturoi/fără, paste, pizza, etc. etc). Click pentru rețete. Bineînțeles că mă refer la ciupercile comestibile, doar nu-s bolândă... Dacă aș fi fost (nebună adică) n-aș mai fi aici să povestesc/scriu rețete, nu?!
Ciuperca din imagine se numește „pălăria șarpelui” și habar nu am avut că este bună de mâncat... până ieri când cineva mi-a dăruit-o. Inițial am crezut că face mișto de mine, dar văzând că insistă să o gătesc, m-am pus pe treabă. Eram puțin supărată că abia curățisem bucătăria după ce gătisem alte delicatese (și puțeam toată a mâncare).
Am zis că nu postez rețeta, să nu dau sugestii greșite oamenilor... dar apoi am decis:
--- „dacă nu-mi dau duhul în noaptea asta (trecută), o postez... că a fost GROZAVĂ”!!!
Băi, nu mi-a venit să cred ce gust deosebit are. MAI VREAU!!!
Absolut de încercat!
Dar.. nu te du tu la cules - de ciuperci - (acum e vremea), dacă nu te bizui. Cică se găsesc în cantități industriale (pe alocuri), că lumea nu le culege de frică că-s otrăvitoare. 
Trimite pe cineva care se pricepe, ai înțeles?! Nu vreau să te am pe conștiință!!!

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 15-20 min
Porţii: păi... depinde de câte pălării ai – ce vezi în imagine a fost super pentru 2 persoane

Ingrediente
  1. ciuperci ca în imagine (dacă-s mari aruncă tulpina că este foarte dură/lemnoasă, adică nu se poate mânca) sau de care ciuperci vrei și ai
  2. 1 ou
  3. 2 - 3 linguri făină de grâu
  4. 3 linguri lapte
  5. 1 linguriță sare
  6. 1/4 linguriță boia de ardei iute
  7. 1/2 linguriță piper
  8. 3 linguri ulei pentru gătit
  9. opțional: 1 praf de usturoi (după ce le-am prăjit), dar ai grijă că influențează gustul final. Am pus doar pe o bucată și, deși era bun, am preferat fără
Mod de preparare
  1. curăță ciuperca/ile, spală-le, lasă-le la uscat/scurs (exact invers decât le vezi în imagine :D) sau usucă-le cu hârtie absorbantă. Am tăiat ciuperca în patru că era imensă și greu de manevrat
  2. prepară un aluat ca la clătite (tip pentru șnițele, dacă vrei. Eu nu-s fan șnițele) din ou, lapte, făină, mirodenii. Cât de gros? Asta depinde de gusturile tale. Mie nu îmi place foarte gros. Vreau să simt ciuperca, nu oul!
  3. Încinge uleiul într-i tigaie, trece ciupercile/bucățile una câte una prin aluatul din ou și pune-le la fript, foc mediu. 5 min pe parte, sau după gust. Eu am preferat să le frig destul de lejer ca să simt gustul lor natural/original
Menţiuni
  • Gustul? Eu l-am comparat cu gustul și textura păstrăvului, dar fără miros de pește!!! Foarte, foarte delicat, dulceag. Absolut de ÎNCERCAT, dar numai dacă ești sigur că-s ciuperci bune... nu nebune!!!

    Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer