Pancakes cu mure

Un dulce de inspirație americană (am mai spus), foarte ușor de făcut, economic, rapid, la îndemâna oricui. O alternativă la clătitele vaporoase autohtone. Oricine poate să le facă!
Vesel colorate, parfumate, delicate şi delicioase. Cei care au gustat au rămas impresionați.
Pentru mai multe reţete de acest gen vizitează secţiunea „Dejun”.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20
Porţii: 4 -5 pancakes (23 cm diametrul)

Ingrediente
  1. 1 ou
  2. 300 ml lapte (2 pahare)
  3. 2 linguri zahăr (sau după gust. Eu nu le fac foarte dulci)
  4. 3 linguri mac
  5. 100 g mure proaspete sau congelate (zmeură sau alte fructe)
  6. 2 căni făină de grâu (sau cât cuprinde) Aluatul trebuie să fie foarte, foarte gros
  7. 1 praf de copt
  8. Garnituri varie: miere, suc de arţar, unt, dulceţuri varie, fructe proaspete
  9. 1 lingură de ulei (pentru uns tigaia)
Mod de preparare
  1. Pune laptele într-un recipient înalt, adaugă oul, zahărul, amestecă foarte bine cu un tel sau foloseşte mixerul
  2. Adaugă macul, apoi începe să torni făina încet, în ploaie. Cu mixerul/telul bate până faci un aluat foarte consistent. Nu ca la clătitele românești. Muuult mai gros. Aproape nu curge. Dacă-i prea lichid nu se coc, pe bune
  3. Pune praful de copt Amestecă foarte bine (tot cu mixerul= 1 min. viteză maximă) până se încorporează totul foarte bine şi aluatul devine pufos, cu bule
  4. Încălzește o tigaie (teflonată sau care NU lipeşte. Fundamental!!!), pune 1/4 (jumate) de linguriță de ulei sau o bucăţică mică de unt (foarte mică= 1 cm). Tigaia din imagine are 23 de cm diametru, dar chiar dacă nu ai aşa de mică vei observa că aluatul nu se „întinde” foarte mult. Când s-a încins uleiul bine pune un polonic de aluat. Plin. Să fie cam 6-7 mm înălţime (cam 1 cm, sau puțin mai mult).Dispune murele deasupra una câte una. Foc mediu. În mod normal va mai creşte vreo 3 mm; aşa că, nu exagera. Dă flacăra la minim şi lasă să se prăjească/coacă în linişte. Eu pun un capac deasupra. Mi-e frică să nu rămână crude şi văd că funcţionează grozav. După 3 min. verifică, să nu se ardă. Întoarce cu o paletă (sau cum face cumnata mea: cu capacul), dacă crezi că-i gata. Culoarea trebuie să fie aurie/maronie. Mie îmi ies și mai negruțe așa... dar nu-s rele. Trebuie doar mai multă sincronizare și să te concentrezi numai pe un fapt. Lasă alte 3-4 min. pe cealaltă parte.
  5. Pufoase şi DELICIOASE, bre, delicioase!!!
Menţiuni
  • Pot fi servite simple, fierbinți. Cu lapte sau cu ce-ţi pofteşte inima. Optime la micul dejun, pe post de gustare, desert, cină, etc.
  • Sunt foarte pufoase şi absolut DELICIOASE!!!! Recomand cu căldură. Sunt aşa de simplu de făcut. Economice şi foarte rapide. Oricine poate să le facă, cu un pic de răbdare.
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii