Pateuri cu cârnat picant

Ca de obicei (cum precizez mereu), aceasta este o idee şi nu o reţetă, pentru că foitajul este cumpărat. Sunt dependentă de aluatul ăsta. Și doar îl detestam. :D 
De post (dacă foitajul nu conține ingrediente de frupt. Şi cică nu conţine. Boh... aşa scrie pe el).

Irezistibilă idee de weekend; rapidă, ușoară, la îndemâna oricui. O altă variantă aici: pateuri cu jambon
O precizare este fundamentală: cuptorul trebuie să prăjească şi deasupra. Asta mai ales în cazul foitajului (pizzei). Dacă nu prăjește deasupra nu faci mare afacere. Al meu e pe gaz şi are foc dedesubt dar are şi o opțiune cu un foc deschis deasupra. Cred că știi la ce mă refer.

Ingrediente
  1. Foitaj (400 g - ies cam 12 buc)
  2. 200 g cârnat; de preferat picant (de aia se vede roşu pe saleuri)
Mod de preparare
  1. Decongelează foitajul cum scrie pe ambalaj
  2. Taie cârnatul în bucăţi de circa 2-3 cm
  3. Împarte foia în 8 pătreţele (sau, câte vrei tu. Le poţi face şi mai mari şi mai mici. Cum preferi)
  4. Aşează fiecare bucată de cârnat picant în mijlocul fiecărui pătrat de foitaj, rulează, ca şi cum ai face un cornuleţe cu untură (reţeta aici) sau cum îți place/ai chef (eu am făcut de mai multe ori, forme diferite după cum vezi), aşează ordonat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
  5. Dă la cuptor vreme de 10-15 min. (depinde foarte mult de cuptorul tău) După 10-15 min aprinde focul deasupra cam pentru 40 sec. Opreşte, lasă-le în cuptorul închis cam 10 min. Altfel se lasă şi-i bai.
Menţiuni
  • Se pot servi la micul dejun, ca desert, gustare, cu ceai, cafea etc. Sunt super proaspete şi irezistibile în ziua în care le faci. A doua zi trebuie să le reîncălzești.
  • Optime ca aperitive la diferite petreceri sau picnic.

    Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.