Ultimele postări
Loading...
Sunday, 15 December 2013

Paste picante cu varză și bacon

Mare iubitoare de paste, iată că îți propun o altă rețetă personală foarte aromată. Din seria: „special pt studenți, bărbați și cei care nu au timp să gătească”.
Dacă ai un pachet de paste în casă, nu vei răbda niciodată de foame. Atât de simple de făcut, rapide și extrem de versatile.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţi: 2

Ingrediente
  1. 300 g paste de care ai și vrei. Eu am pus penne integrale
  2. 80 g kaiser
  3. 1 ceapă galbenă
  4. 1 morcov
  5. 1 bucată de varză proaspătă (100 g)
  6. 4 caței de usturoi
  7. 1 borcan de suc de roșii (400 g) sau 1/2 borcan de bulion. Ketchup-ul merge super
  8. 2 linguri ulei de măsline (este bun şi altfel)
  9. 2 linguri sos de soia (merge și fără)
  10. 3 linguri apă/supă
  11. 1 lingură boia de ardei iute
  12. 1 linguriță piper negru
  13. sare după gust
  14. Opţional: caşcaval ras (italienii folosesc exclusiv „pecorino” sau „pecorino romano”)
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert DUPĂ ce apa a început să fiarbă, lasă 5 minute
  2. Taie kaiser-ul fâșii de 1 pe 2 cm sau cum vrei tu
  3. Curăță, spală, taie ceapa peștișori, curăță, spală rade morcovul, la fel faci cu cățeii de usturoi – toacă-i mărunt
  4. Pune uleiul într-o tigaie înaltă/wok, pune usturoiul ceapa, morcovul, varza, apa, sosul de soia - lasă să se înmoaie vreme de 4 min, adaugă kaiserul, lasă-l să se prăjească bine (5 min), amestecând din când în când, pune apoi și sosul de roșii
  5. Scoate/scurge pastele, (mai poți adăuga sos de roșii dacă le vrei mai cremoase=sunt optime cu mai mult sos), piperul, boiaua de ardei iute, amestecă foarte bine, lasă 3 min, verifică de sare,
  6. Servește fierbinte
Menţiuni
  • Când porţionezi (termen „bucătăricesc” care înseamnă, evident, pui în farfurie) poți împresura deasupra caşcaval ras/mozzarella/grano padano etc.
  • Este o mâncare foarte consistentă. Noi nu avem cultura pastelor, e natural, dar dacă înveţi bărbatul/copiii să mănânce asta îi poţi găti în fiecare zi o reţetă diferită. :p Nu ai idee ce repede se face de mâncare când ai paste în casă. Mie îmi plac foarte mult.
  • Pentru alte rețete similare (de post, vegane, vegetariene, gluten free) vizitează meni-ul din prima bara de sus (dreapta) „Paste”. (mulți nu o observă).
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer