Salată cu ciuperci, masline, praz

O altă variantă de salată colorată, sănătoasă și delicioasă. Pentru vegani/vegetarieni şi pentru celiaci (gluten free). Optimă în timpul postului.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 1 bucată mică de varză (100 g), în alternativă poți folosi salată de orice tip
  2. 80 g ciuperci (sau câte vrei și ai) – am pus ghebe din saramură
  3. 1 roşie
  4. 1 morcov mic
  5. 1/2 ardei gras roșu
  6. 1 bucată de praz (40 g circa)
  7. 1 bucată de sfeclă roșie (30 g circa) – am avut la borcan, rasă (iese bună și fără)
  8. 60 g măsline negre (de preferat fără sâmburi) – am pus naturale că au gust pronunțat, la fel și Kalamata
  9. 3 linguri ulei de arahide (sau de care ai/vrei: măsline, floarea soarelui)
  10. 2 linguri oțet balsamic, sau de care ai/vrei (oțet, mere, miere, etc)
  11. 1/2 linguriţă sare (ATENȚIE că ciupercile sunt destul de sărate, la fel și măslinele)
  12. 1/2 linguriță piper negru/colorat măcinat
  13. Opţional: 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Dacă ciupercile sunt din saramură spală-le și ține-le 10 min în apă, să iasă sarea, pe cât posibil
  2. Curăţă și spală toate ingredientele (prazul, ardeiul, rosiile, morcovul, sfecla); taie-le cum vrei tu
  3. varza la fel,
  4. Pune totul într-un bol mai măricel, adaugă măslinele, uleiul, oțetul, sarea, piperul, boiaua de ardei iute, amestecă, foarte bine şi e gata. Dacă ai timp lasă 30 min la „odihnit”. Am observat că era mai bună după. :D
Mențiuni
Pentru alte rețete similare, vizitează meni-ul din prima bara de sus (stânga) Salate”. (nu se prea observă).
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii