Ultimele postări
Loading...
Monday, 17 February 2014

Farfalle cu ghebe si cârnat

Rețetă rapidă, simplă, hrănitoare și delicioasă. Idee pentru studenți și pentru acei care nu au timp să gătească.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2-3

Ingrediente
  1. 250 g paste scurte, în cazul meu farfalle (fundițe în română), dar ar merge orice alt fel de paste ai/preferi. Scurte sau lungi, după plac
  2. 100 g ghebe sau orice fel de ciuperci ai. Ghebele sunt mai aromate. Uscate, la borcan, etc.
  3. 50 g cârnat afumat (al meu este făcut în casă, amestec carne de porc+vită)
  4. 3 linguri ulei măsline (sau de care ai)
  5. Opțional, dar indicat: 1 linguriță boia de ardei iute (arde grăsimile, ajută la digestie, îmbunătățește circulația și e și afrodiziac). Am pus peperoncini (ardei iuți foarte mici, italieni)
  6. 1 linguriță praf de usturoi (asta pentru că nu am avut proaspăt, Dacă ai proaspăt pune 2 căței striviți)
  7. 1 linguriță piper negru măcinat proaspăt (dacă-i posibil)
  8. 1 linguriță sare (după gust) Ai grijă dacă ciupercile sunt sărate.
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert în apa ce a început să fiarbă (1,5 litru circa). 8-9 min. Depinde de gusturi (eu le prefer „al dente”
  2. Taie cârnatul rondele (sau cuburi) cum preferi, pune-l la călit în ulei vreme de 3 min. dacă pui usturoi proaspăt strivit/tăiat, acum este momentul. dacă ai praf, îl vei pune la sfârșit
  3. Pune ghebele/ciupercile
  4. Scurge pastele și toarnă-le în tigaie
  5. Adaugă mirodeniile, verifică de sare și servește fierbinte sau rece
Menţiuni
Dacă ți-a plăcut și ți-am dat o idee, un like la pagina Facebook, sau orice altă inițiativă este echivalent cu Mulțumesc.

Poftă bună!

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer