Ultimele postări
Loading...
Monday, 3 February 2014

Paste cu praz, morcov, slănină

Rețetă personală, inedită, foarte îndrăzneață. Colorată, hrănitoare, parfumată și delicioasă! Foarte simplă, rapidă și practică. Special pentru studenți, începători și persoane foarte ocupate! 

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 minute
Porţii: 3

Ingrediente
  1. 250 g paste scurte, în cazul meu fusilli, dar ar merge orice alt fel de paste ai/preferi. Scurte sau lungi, după plac
  2. 1 bucată de praz, sau ceapă galbenă
  3. 1 morcov
  4. 2 linguri de germeni de soia. Se poate și fără
  5. 80 g de slănină afumată, sau kaiser/bacon. Ce vrei/ai. Se poate și fără
  6. 1 borcan de roșii în suc. Sau suc de roșii. Bun și ketchup, bulionul făcut de mama (mă refer la voi, studenți), chiar și 3 roșii, dacă nu ai nimic din cele mai sus
  7. 2 linguri ulei măsline (sau de care ai)
  8. 1 linguriță boia de ardei iute (arde grăsimile, ajută la digestie, îmbunătățește circulația și e și afrodiziac)
  9. 1 linguriță praf de usturoi (asta pentru că nu am avut proaspăt, 2 căței)
  10. 1 linguriță piper negru măcinat
  11. Opțional 1/2 linguriță chimion
  12. 1 linguriță sare (după gust)
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert în apa ce a început să fiarbă (1,5 litru circa). 8-9 min. Depinde de gusturi
  2. Spală, curăță morcovul, prazul (sau ceapa). Taie prazul rondele (ceapa peștișori), morcovul rade-l pe răzătoare
  3. Taie slănina bucățele de mărimea care vrei
  4. Pune uleiul într-o tigaie tip Wok (înaltă) la încălzit pe foc mic/mediu, adaugă slănina, lasă 2 min să se prăjească (după gust), pune apoi și prazul/morcovul (eventual cățeii de usturoi striviți/tăiați), lasă să se călească la foc mic vreme de 5-7 min. Amestecă din când în când, să nu se ardă
  5. Scurge pastele și toarnă-le în tigaie cu atenție
  6. Toarnă sucul de roșii în tigaie, amestecă și-n cazul în care ți se pare că sunt prea uscate și se ard, adaugă 3-4 linguri de apă de la fiert pastele. Acoperă și lasă să fiarbă la foc minim, 3-5 min. După gust.
  7. Atenție să nu se lipească. Adaugă mirodeniile, verifică de sare și servește fierbinte cu un pahar de vin roșu. Glumesc. Cu ce vrei tu!
Menţiuni

Alte rețete de paste, cu carne sau de post, găsești în meniul din prima bară de sus, stânga.

2 comentarii:

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer