Ultimele postări
Loading...
Saturday, 8 March 2014

Chec de post cu mure

Am făcut diferite dulciuri de post. Mai ales cu mure. Dar ăsta este unul dintre cele mai reuşite. Nu pot să spun că a crescut foarte mult, dar este foarte pufos. Nici nu zici că-i de post!

Elevii/studenţii, începătorii în arta „bucătăritului” sunt invitaţi să probeze cu încredere.
Optimă idee de weekend, grozavă pentru a face o surpriză mamei, iubitei care ţine post.


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 5 + 35 min
Porţii: 1 chec = 8-10 porţii
Eu am folosit forme diverse pt că nu ştiu unde am lăsat tava de chec. Dar cantităţile sunt pt o formă obişnuită de chec.

Ingrediente
  1. 200 g mure congelată sau proaspătă (sau căpşuni/fragi din compot)
  2. 100 ml =1 pahar ulei
  3. 120 ml apă carbogazoasă – nu, nu este buna apa plată. Nu iese pufos. Am încercat. Poţi pune suc în loc (fanta, mirinda, coca cola, etc)
  4. 3 linguri zahăr
  5. 1+1/2 căni făină de grâu
  6. 1 praf de copt
  7. Opţional: 50 g ciocolată fondentă
Mod de preparare
  1. Prepară forma, unge cu ulei, tapetează cu făină sau foloseşte hârtie de copt 
  2. Varsă uleiul într-un bol, adaugă zahărul, apa, praful de copt stins în apă, făina în ploaie (murele erau congelate şi când s-au decongelat au lăsat un pic de apă pe care am pus-o în bol, evident! 
  3. Adaugă făina (bucăţile de ciocolată eventual) în ploaie. Aluatul trebuie să nu fie foarte lichid, să nu curgă uşor, ba chiar trebuie să fie destul de gros. Orientează-te. Dacă curge mai pune făină, dacă e prea „solid”adaugă 1-2 linguri compot sau apă. 
  4. Dă la cuptor pentru 30-35 minute. Treapta a doua (mijloc), focul mediu (180-200 ° Celsius) 
  5. Verifică cu o scobitoare (dacă se prinde aluat= mai trebuie ţinut). Dacă sunt gata, închide cuptorul, stinge focul şi lasă-i să se odihnească 10 minute. Altfel se lasă. Nu prea mult că nu mai este pufos 
Menţiuni
  • Serveşte la mic dejun, gustare sau cină. Cu iaurt, lapte, ceai, cafea, etc. Sau fă-i o surpriză mamei.
  • Pentru mai multe fotografii vizitează pagina Facebook. Iar dacă ţi-am dat o idee, un like m-ar încuraja. Mulţumesc. 
LA MULȚI ANI FERICIȚI, tuturor femeilor din Univers!

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer