O altă rețetă îndrăzneață si delicioasă. Inspirată la celelalte rețete de risotto ce am publicat (le găsești în meniul din prima bară de sus, stânga, OREZ).
Studenţii şi începătorii în arta „bucătăritului” vor aprecia simplitatea, rapiditatea şi economicitatea acestei reţete.
Optimă idee pentru celiaci (intoleranții la gluten care vor spăla orezul în câteva ape înainte de a-l pune în mâncare. Dacă este posibil, dați-i un clocot separat, apoi folosiți-l normal).
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 min
Porţii: 2
Ingrediente
- 250 -300 g orez
- 5 bucati de sparanghel
- 200 g ciuperci de care ai. Am pus dintr-astea fara mare gust ca sa nu acopere aroma sparanghelului
- 1 +1/2 cană apă/supă (caldă/fierbinte 300 ml circa)
- 2 linguri ulei măsline
- 2-3 căţei de usturoi sau 1/2 linguriță praf
- Indicat/recomandat 1 ardei iute/1 linguriță boia de ardei (arde grăsimile, îmbunătățește circulația, ajută la digestie și esteAFRODIZIAC. :p)
- Opțional: 50 ml vin alb (1/2 pahar), caşcaval ras, 1 cub de unt,
Mod de preparare:
- Curăţă, spală şi taie ceapa cum vrei si ai chef
- Varsă uleiul într-o cratiță, pune la călit foarte puţin (5 min circa, cât să se înmoaie) ceapa, apoi adauga sparanghelul + ciupercile lasand inca 5 min. Dacă pui usturoi proaspăt acum e momentul. Taie-l, striveşte-l cu dosul cuţitului, pisează-l. Ai grijă să nu cumva să se ardă. Dacă-i uscat/praf îl pui la sfârșit.
- Dacă pui vin acum e momentul. Toarnă-l în cratiță. Măreşte focul şi amestecă până se evaporează (cam 2 minute, depinde de focul tău). Dacă nu pui, adaugă apa/supa și sari pasul următor (6), evident.
- După ce vinul s-a evaporat pune supa/apa caldă atât cât să acopere orezul. (ai grijă că s-ar putea să-ți mai trebuiască, dar NU recomand să o pui toată imediat, citește mai sus de ce) Amestecă. După ce a început să fiarbă, lasă focul slab/minim, acoperă şi dă-i voie să se facă în pace. Cam 10 min. Verifică din când în când, și dacă ți se pare că a scăzut apa/supa, mai pune câteva linguri (5-10, depinde EXCLUSIV de gusturile tale) Eu nu stau lângă foc, dar sunt atentă să nu se ardă
- Când e gata, depinde de gustul tău (mie îmi place „al dente”), stinge focul, lasă acoperit alte 2-3 minute. De vrei să pui unt, acum trebuie să-l adaugi, amestecă până se încorporează bine.
- Porţionează, pune mărar proaspăt sau uscat în farfurie (daca vrei, eu nu am pus) şi caşcaval după gust, poate nu place tuturor. Mai ales daca-s vegani!
**
Daca ai apreciat, te rog da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea.
Vezi ca sunt doua meniuri sus pline cu fel de fel de retete, daca nu ai observat.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț), daca nu gasesti incearca fara.
Vezi ca sunt doua meniuri sus pline cu fel de fel de retete, daca nu ai observat.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț), daca nu gasesti incearca fara.
Nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.