Noodles vegetarieni

Una dintre cele mai iubite reţete. Un gust fabulos.
Este o reţetă de invenţie proprie, după ce am mâncat ceva asemănător într-un restaurant Tailandez.

Timp de preparare: 20 - 25 minute
Grad de dificultate: redus
Porţii: 2

Ingrediente

  1. 300 g noodles sau spegahetti, tăiței cu ouă, sau orice tip de paste vrei
  2. 1 ceapă galbenă
  3. 1 morcov
  4. 100 g varză albă
  5. 4 linguri ulei de măsline (sau de care doriţi, de preferinţă de arahide)
  6. sare după gust (mereu uit)
  7. 2 -3 linguri de apă
  8. Opțional: 1 ardei iute sau 1 linguriță boia de ardei iute

Mod de preparare

  1. Pune uleiul la încins într-o tigaie cu diametrul 24 (mai bine un Wok, dacă aveţi) 
  2. Taie ceapa peştişori, 
  3. Rade morcovul şi varza pe răzătoarea mare
  4. Pune ceapa la călit pentru 2 minute, apoi adaugă morcovul, varza și apa
  5. Amestecă, acoperă lasă în jur de 7 minute amestecând foarte des. Dacă realizezi că începe să se ardă  mai pune câteva linguri de apă. În felul acesta eviți să folosești prea mult ulei şi este şi mai sănătos.
  6. Între timp pune pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte în care ai adăugat un pic de sare de mare
  7. Când consideri că sunt aproape gata (cam după 4 minute de fiert) se scurg şi se toarnă în tigaie peste legumele gătite. Amestecă sau/și saltă cam 2-3 minute.
  8. Servește fierbinte.
Menţiuni:

  • Au un gust deosebit, puțin dulceag, delicat. Sunt sigură că te vor fermeca.
  • Nu lăsa pastele să fiarbă prea mult decât dacă preferi aşa. Cum am scris mai sus, poți folosi spaghetti subţiri în loc, sau orice fel de paste scurte sau lungi
  • Eu am adăugat un ardei iute tăiat mărunt odată cu ceapa. 
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
  • Pentru alte rețete de post vizitează meni-ul din a doua bară de sus SUS (Făinoase de post, sau/și Rețete de post A-Z). 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii