Ciuperci cu ceapă


Ador ciupercile, dar astea din România nu sunt ca acelea pe care le foloseam în Italia. Am mai zis. Mama m-a convins că sunt bune oricum.
Nu este o reţetă propriu-zisă ci o idee. Aşa când ţi-e foame şi vrei ceva rapid, hrănitor şi delicios.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 1-2, depinde

Ingrediente:
  1. 1 borcan de 400 (380?) g ciuperci albe
  2. 1 ceapă galbenă/1 cţel de usturoi 
  3. opţional: salam, dacă nu ţii post
  4. 2 linguri ulei
  5. mirodenii după gust. Eu am pus chili şi piper negru
  6. sare după gust
Mod de preparare:
  1. Taie ceapa peştişori, pune-o la călit pentru 2-3 minute. Foc lejer. Striveşte usturoiul, adaugă-l peste ceapă. Dacă vrei să pui salam/cârnat etc, acum este momentul. Lasă alte 2 minute
  2. Scurge ciupercile, clăteşte-le sub un jet de apă rece, toarnă-le în tigaie peste ceapă şi salam (dacă pui). Asezonează cu mirodeniile ce preferi. Amestecă foarte bine. Acoperă şi lasă să prăjească la foc lejer vreme de 4-5 minute.
  3. Verifică din când în când şi amestecă
  4. Serveşte fierbinte cu mămăliguţă (Părerea mea). Un deliciu!
    Poftă bună!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii