Omletă cu urzici, seminţe in


O reţetă personală cu gust şi miros de primăvară. Rapidă, simplă, bună şi foarte sănătoasă. Chiar şi cei care nu apreciază ierburile/verdeţurile în general, vor gusta cu plăcere.

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 20 – 25 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 1 legătură de ceapă verde ( circa10 buc.)
  2. 1 legătură mică de usturoi verde (5 buc)
  3. 100 g urzici fierte sau 2 mâini pline (proaspete)
  4. 1 cartof (pentru mai multă consistenţă)
  5. 4 linguri ulei de măsline
  6. 2 linguri seminţe de in
  7. 5-7 ouă
  8. 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
  9. Opţional: 4 frunze de ştevie + 2 plante de lobodă
  10. 1 legătură mărar
  11. 50 g caşcaval, brânză, mozzarella;
  12. 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 23 cm dar nu mi-a plăcut foarte mult. Are o formă particulară şi a fost prea mică pentru cantitatea de alimente ce am pus. O tigaie cu un diametru mai mare (25-26 de cm) ar fi mai indicată, dar asta depinde de cantităţile pe care le vei folosi tu
  1. Opăreşte urzicile şi lasă să se răcească puţin. După care le tai cât mai mărunt posibil
  2. Curăţă cartoful, spală-l şi rade-l pe răzătoarea „mare”
  3. Pune-l la călit în ulei vreme de 2 min, foc slab
  4. Curăţă spală şi taie ceapa, usturoiul, buruienile şi pune-le la călit peste cartofi pentru circa 3 min. Adaugă şi seminţele de in, urzicile. Foc slab, amestecând constant să nu se ardă
  5. Taie sau rade (dacă pui) brânza/caşcavalul/mozzarella
  6. Bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), adaugă brânza, sarea, mărarul tăiat mărunt
  7. Toarnă ouăle în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
  8. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  9. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor dar durează mult mai mult.
Menţiuni
  1. Având tigaia foarte mică a ieşit groasă, circa 3 cm. Arăta foarte bine şi mireasma verdeţurilor de primăvară a umplut toată casa. Fotografiile sunt extrem de nereuşite. Nu ştiu de ce. Îmi cer scuze.
  2. Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
  3. Rece sau caldă este la fel de bună. Optimă idee de aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.  
    Dacă-ţi place (sau/şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook este echivalent cu mulţumesc.  

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Curios; seamana ca doua picaturi de apa cu "tortilla" spaniola cu aceleasi ingrediente vegetale, ba chiar si metodologia e identica...

    RăspundețiȘtergere
  2. Subtilă insinuare, dar o accept. Dacă este un furt, sau mai bine zis o apropiere, a tortilla (ei) spaniolă de care nici n-am auzit, îmi cer scuze. Nu pierd nimic să zic că o rețetă nu e a mea cum nu câștig nimic dacă zic că-i a mea. Oare oamenii nu gândesc toți la fel? Poate fi a variantă a tortillei în cauză? Este rețeta asta un clasic al bucătăriei spaniole? Îți mulțumesc că mi-ai îndreptat atenția înspre asta.

    RăspundețiȘtergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.