Îmi place mămăliga foarte mult şi
fac des. În 98% din cazuri este prea multă. Fac multă deoarece sunt nesătulă şi sunt convinsă că o să o mănânc toată, dar nu reuşesc. :D
Deseori o dau la căţeii din faţa blocului sau o arunc la păsări (cuci care-mi cântă-n fereastră pe la 6 dimineaţa).
Omleta, în general, nu o poţi mânca "goală"; îţi trebuie pâine, mămăligă, etc. Deci e un doi în unu, cum e la modă acum.
Deseori o dau la căţeii din faţa blocului sau o arunc la păsări (cuci care-mi cântă-n fereastră pe la 6 dimineaţa).
Omleta, în general, nu o poţi mânca "goală"; îţi trebuie pâine, mămăligă, etc. Deci e un doi în unu, cum e la modă acum.
Dintre voi vor gândi că-s puţin sărită. Hmm. Oi fi... dar îmi amintesc ce-mi povestea
mama relativ la al doilea război mondial. Câtă sărăcie era şi
cum refoloseau mămăliga rece, (de dimineaţă sau de la prânz) pentru a
face una nouă. Ideea mi-a venit de la aceste povestiri. M-am gândit vreo 3 luni dacă să o public... şi-am zis: "fie ce-o fi, poate cineva apreciază."
În caz de este aşa, un like la pagina Facebook, echivalează cu "aprecierea". Nu pretind să pierzi timpul să laşi un coment, dar un like "costă" 3 sec. Click and click.
În caz de este aşa, un like la pagina Facebook, echivalează cu "aprecierea". Nu pretind să pierzi timpul să laşi un coment, dar un like "costă" 3 sec. Click and click.
Grad de dificultate: redus – mediu
(dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi
acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 3 – 4
- 100 grame mămăligă (sau, evident, ce ţi-a mai rămas. Depinde de cantitatea de ouă)
- 3 – 5 ouă. Orientează-te la câtă mămăligă ai
- mirodenii după gust: piper negru, chili, ghimbir
- 2-3 linguri ulei de măsline
- Opţional: pătrunjel sau mărar uscat/verde sau orice îţi place (timo, cimbru, tarhon, ceapă/usturoi verde). Eu nu am pus de data asta pentru că-mi place gustul cepei şi mirodeniile îl acoperă
- Tot opţional, dar foarte indicat (eu am pus): caşcaval, brânză, mozzarella; 1 ardeiu iute/boia de ardei
Mod de preparare
- Tigaia
din imagine are diametrul 25
- Taie ceapa cuburi sau julienne (peştişori), pune-o la călit în ulei pentru circa 3 min.
- Adaugă mămăliga tăiată cume vrei tu, amestecă, lasă 1-2 min Totul trebuie să fie copt bine când adaugi ouăle bătute)
- Taie sau rade (Dacă pui) brânza/caşcavalul/mozzarella
- Bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), adaugă brânza, sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie)
- Toarnă ouăle în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
- Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
- Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult. (25-30 min)
Menţiuni
- Frittata mea a avut cam 3 cm înălţime. A fost puţin dulceagă dar foarte gustoasă.
- Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.