Trebuie să recunosc că nu sunt
specialistă în pizza. Chiar deloc. Când aud pe unii (cumnată-mea
de ex.) că au făcut o pizza bună - bună mă uit la ei ciudat şi
mi se pare puţin credibil. Pentru că nu ştiu ce secret au pizzerii
că le iese aşa grozavă.
După pizza italiană nu mă dau în vânt... Să nu cumva să citească un italian rândurile astea că m-ar ucide pe loc. Auzi la mine... Italia e ţara pizzei iar eu nu sunt moartă după ea... NU sunt bre, ce să fac?
După pizza italiană nu mă dau în vânt... Să nu cumva să citească un italian rândurile astea că m-ar ucide pe loc. Auzi la mine... Italia e ţara pizzei iar eu nu sunt moartă după ea... NU sunt bre, ce să fac?
Pizza care mă atrage grozav (n-am
mâncat niciodată) este aceea pe care o văd în filme la americani.
Feliile alea care se îndoaie în modalităţi ciudate.... Ce
gusturi, eh? Dar DE gustibus NON est disputandum, parcă aşa se
numeşte blogul meu.
Şi pizza asta chiar seamănă cu
pizza din filmele alea despre care vorbesc. Identic bre. Am rămas
profund impresionată de consistenţa aluatului şi de gustul absolut
DEOSEBIT al aceste pizza. Mai mai că m-am pişcat de braţ să văd
dacă nu cumva dorm şi am un vis frumos. Că pentru mine să visez
despre mâncare este ceva normal. :)
Dar nu, nu visam. Şi tare m-am mai
bucurat că pot să mă laud şi eu cu o pizza ca la carte!!! Aşadar, este o reţetă personală de o bunătate unică!
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: variabil 5
frământat + 30 (crescut) + 35 copt
Porţii: 6-8
- 300 g făină albă
- 3 cartofi albi fierţi şi striviţi = piure + OPŢIONAL: 2 linguri fulgi de ovăz integrali
- 3 linguri suc de roşii (ketchup) sau una (1) de bulion
- 1/2 pacheţel (pachetul are 15 g parcă) drojdie proaspătă sau uscată
- 1/2 linguriţă sare
Ingrediente pentru garnitură
- 150 g caşcaval
- 200 g = 5 linguri de germeni de soia
- 150 - 200 g cârnat
- 10 + 2 linguri suc de roşii (sau bulion îndoit cu apă), ketchup iute
- 1 lingură de cimbru + 1 linguriţă usturoi pisat/deshidratat
- Opţional: 1 ardei iute
Mod de preparare
- Fierbe cartofii şi fă-i piure
- Pune făina, cartofii, sucul de roşii, sarea şi drojdia înmuiată în apa CĂLDUŢĂ într-un bol/lighean. Frământă (5 minute circa) dând naştere unui aluat nu foarte consistent. Dacă e prea moale mai pune făină şi invers - apă. Aluatul meu a fost foarte moale, nu ştiu exact din ce cauză (probabil cartofii, deci nu exagera). Tot adăugam făină, dar nu se întărea şi am decis să-l las aşa. (Se lipea grozav de mâini). Poate datorită (nu zic din cauza) acestui fapt a ieşit aşa elastic = Fabulos îndrăznesc să zic
- Acoperă aluatul şi ţine-l la cald până îşi dublează volumul/creşte
- Rade caşcavalul
- Pregăteşte o tavă, unge-o cu ulei (sau unt) din abundenţă şi când aluatul a crescut destul întinde-l pe toată mărimea tăvii. Cum era foarte moale a trebuit să-l întnd cu mâinile direct în tavă. Era tare elastic şi nu voia deloc. A fost destul de greu, dar nu m-am dat bătută
- Scoate tava, pune bulionul/ketchup-ul deasupra, ceapa călită, germenii de soia scurşi de apă, feliile de salam, brânza (ardeiul iute eventual) şi cimbrul + usturoiul praf. Eu am pus destul de mult din ambele
- Dă la cuptor (200 grade) pentru 30-35 minute. Verifică constant
Menţiuni
- Pe bune că a fost ceva deosebit de bun. Încearcă!
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.