Crutoane cu unt

Crutoanele nu sunt altceva decât cubulețe de pâine prăjite la cuptor. Se găsesc la pungi în comerț (diferite mărimi și forme), dar se pot face simplu și acasă. Este un mod ingenios de a folosi pâinea care nu mai este proaspătă.
Crutoanele se servesc alături de supe, creme, borșuri. Poți să pui orice garnitură dorești pe ele (inclusiv dulceață).
Am învățat metoda aceasta într-un restaurant italian în care am lucrat ceva timp. Ei le foloseau când serveau icre sau somon. Aveau mare succes. 

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 - 20 min

Ingrediente
  1. pâine mai veche, dar nu uscată și nici mucegăită. Franzela e ok, deși pâinea cu cartofi este mult mai indicată pt că nu se sfărâmă
  2. 1 cub de unt
  3. Opțional: 1 cățel de usturoi
Mod de preparare
  1. Lasă untul să se topească la temperatura camerei
  2. Taie pâinea felii de circa 1 cm, apoi taie fiecare felie fâșii late numai cât dorești tu. Pot fi de 1 cm, 2-3, sau chiar mai mari
  3. Unge o tavă cu foarte mult unt (sau margarină), așează fiecare cruton în parte - ordonat - pe tavă și apoi cu o pensulă înmuiată în unt ungi (din nou) fiecare cruton (pe partea de deasupra, evident. Jos au deja)
  4. dai la cuptor (foc mediu/înalt) pt 10 min circa
  5. Eventual poți șterge fiecare cruton în parte cu un cățel de usturoi. Asta depinde de ceea ce vei servi cu ei.
Menţiuni
Sunt extrem de fragede și crocante, optime pentru orice supă/borș/cremă și variate. Deasemenea le poți garnisi și cu dulcețuri. Deosebit de apetisante.

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii