Cremă picantă de usturoi și ceapă

Reţetă de post concepută de o mare iubitoare de ceapă și usturoi (adică de mine. :D). Evident este o combinație de rețete.  
Foarte simplu de făcut, rapidă, nutritivă, sănătoasă și delicioasă. Optimă fierbinte pe timp de iarnă (vara merge perfect rece). Îți încălzește sufletul și corpul în câteva secunde. Dar, mai ales, îți deschide sinusurile, de aceea este indicată în răceli.
Celiacii pot proba cu încredere, la fel și veganii și vegetarienii.

Grad de dificultate: Redus
Timp de preparare: 30-35 minute
Porţii: 2-3

Ingrediente
  1. 10 căței de usturoi
  2. 2 cepe galbene
  3. 400 ml apă/supă de legume (două căni)
  4. sare după gust
  5. 1/2 piper negru
  6. 1 lingură de boia de ardeiu iute + 1 boia de ardei dulce
  7. 2 lingură de ulei
Mod preparare
  1. Curăță cățeii de usturoi și taie-i nu foarte mărunt
  2. La fel faci cu ceapa
  3. Într-o tigaie (am făcut așa pt că oala mea este prea înaltă și nu voiam să se ardă pereții) dar dacă ai o cratiță/oală ok pui uleiul, adaugi usturoiul și ceapa, lași să se aurească puțin (foc slab, să nu cumva să se ardă că se amărește tot)
  4. Dacă ai folosit tigaie, ca mine, varsă totul în oală/cratiță, adaugi apa și sarea, acoperi și lași la fiert cam 20 min.
  5. Torni boiaua și piperul apoi cu un blender vertical (sau de care ai) mixezi totul până devine o cremă (cam 3 min)
  6. Verifici de sare, porționezi și servești fierbinte cu pâine sau crutoane/crostini.
Menţiuni
  • Deosebită!!! Trebuie să-ncerci!
  • Pentru alte rețete similare, vizitează meni-ul din bara de sus SUSSupe”. (mulți nu o observă).
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii