Ultimele postări
Loading...
Thursday, 15 November 2012

Cartofi, carne de pui, hrean, soia

Cartofi, carne de pui cu hrean la cuptor. Plus sos de usturoi cu soia.

Un deliciu. Este o invenţie de a mea ţinând cont că iubesc hreanul (picantul în general. Sunt sigură că ai notat :) )

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 15 + 35 minute
Porţii: 2

Ingrediente:
1. 6 cartofi roşii
2. 4 bucăţi de carne pui la alegere: copănele/aripi (eu prefer aripile)
3. 1 morcov
4. 1 ceapă
5. 3-5 căţei de usturoi
6. 1 bucată mică de hrean
7. sare după gust
8. piper negru (sau/şi rozmarin)
9. 3-4 linguri ulei de măsline.
Opţional: Se face un sos de usturoi cu soia
10. 4 căţei de usturoi
11. 2 linguri ulei
12. 1 lingură smântână acră sau iaurt gros (se poate face şi fără)
13. 1/2 linguriţă sos de soia. Atenţie: linguriţa să fie mică mică, adică de cafea italiană

 
Mod de preparare:
1. Se rade hreanul pe răzătoarea mică (poţi cumpăra şi la borcan) şi se unge (freacă) carnea lăsând-o la macerat până preparăm totul.
2. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cuburi/bucăţi NU foarte mici.
3. Se spală morcovul, se taie rondele sau bucăţi
4. Se curăţă usturoiul
5. Se curăţă ceapa şi se taie în 4
6. Se pun toate ingredientele (inclusiv carnea)  într-un recipient destul de mare (lighean/bol). Se adaugă sarea, piperul, (rozmarinul după caz), uleiul şi se amestecă foarte foarte bine.
7. Se pune într-o tavă măricică întinzând totul într-un singur strat.
8. Se dă la cuptor vreme de 35-40 de minute. (treapta mijlocie, temperatura 200 grade)
Sosul
9. Se curăţă usturoiul. Se pisează. Se toarnă peste uleiul amestecând încontinuu ca la maioneză, în aceeaşi direcţie să nu se taie. Se adaugă smântâna acră/iaurtul şi socul de soia.

Menţiuni:
1 Cum vezi nu-ţi mai trebuie garnitură. Este o mâncare completă dar dacă vrei poţi să serveşti cu ardei/gogoşari în oţet, murături.
2. Evident ai şi sosul de usturoi care este cu adevărat deosebit. Invenţia fiind a mea după varie tentative falite. Secretul este să pui foarte puţin sos de soia pt. că este foarte sărat şi are un gust extrem de puternic. ATENŢIE deci.

4 comentarii:

  1. Pfiuu! Si eu care ma gandeam ca azi gatesc cu ce am prin casa! Mi-ai facut o pofta, ce sa mai vorbesc. Gata, ma duc sa imbrac odorul si sa fac lista de cumparaturi!

    ReplyDelete
  2. Ha ha. Eu sunt adepta gătitului cu ce se găseşte prin casă... dar mai sunt şi excepţii. Reţeta aceasta a avut mult succes în Italia. Baftă.

    ReplyDelete

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer