Salată fasole-vegani/vegetarieni

Salată fasole fiartă pt. vegani/vegetarieni

În special pentru celibatari/singuri. :)
 
Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare variabil
Porţii: 2

Ingrediente:
1. 300 g fasole fiartă/ 1 borcan/ 1 conservă
2. 1 ceapă uscată sau o legătură ceapă verde
3. 2 linguri ulei
4. 1/2 linguriţă (de cafea) piper negru
5. Sare după gust
Opţional
6. 1 ardei iute/boia de ardei iute

Mod de preparare:
1. Dacă ai fasole uscată pune-o la umflat de seara. Scurge de apă şi pune la fiert, schimbând apa cel puţin o dată.
2. Scurge, lasă să se răcească.
3. Tăie ceapa rondele/peştişori etc.
4. Pune totul într-un bol încăpător. Adaugă uleiul, piperul sarea, ardeiul şi amestecaţi.

Menţiuni/idei/sugestii
1. Fierbe mai multă fasole odată ca să economiseşti timp şi gaz. Pune restul la congelator sau prepar-o în alt mod. De ex. Ciorbă de fasole, pastă cu fasole, iahnie, fasole prăjită, chili de fasole. În curând voi posta şi aceste reţete.
2. Se poate servi simplă, pe post de garnitură, cu ardei graşi la oţet/castraveţi. Spaţiază.
3. Italienii servesc această fasole fără ceapă dar cu pătrunjel proaspăt mărunţit.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii