Spaghetti usturoi şi ardei iute

Pentru cine cunoaşte italiană este : Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Cea mai rapidă şi folosită reţetă de tinerii italieni. Când se întorc de la discotecă/baruri/drumuri asta iubesc să facă. De obicei e un mixt din 3 ingrediente (usturoi, ardei iute, pătrunjel) ce se poate cumpăra din toate supermarketurile. Pătrunjelul pt. că se crede că anihilează mirosul de usturoi. Slabe speranţe, dar aroma se combină bine.
Am şi eu un mixt pe care îl folosesc destul de des. Dar acum voi da reţeta cum o fac italiencele care se respectă. Evident puteţi să căutaţi sticla/recipientul/borcanul/punga în supermarketuri. E mult mai rapid de utilizat; mai la îndemână.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 2

 
Ingrediente:
1. 300 g spaghetti
2. 1 căţel usturoi (sau praf)
3. 1 ardei iute ( sau boia)
4. 2 linguri ulei de măsline
5. câteva frunzuliţe de pătrunjel proaspăt sau  uscat
6. sare după gust

Mod  de preparare:
1. Se pune apa într-o oală. Se adaugă sare. Când începe să fiarbă se pune pasta. Se lasă să fiarbă vreme de 6-7 minute (după gust)
2. Între timp se curăţă usturoiul se pisează sau se striveşte cu lama cuţitul (lăţime, evident)
3. Se taie ardeiul bucăţi mici
4. Se taie pătrunjelul. Dacă foloseşti mixtul faimos nu trebuie să faci nimic din toate astea. Prepară masa sau joacă-te cu copii, pisica, câinele, hamsterul, etc.
5. Se pune uleiul într-o tigaie la încălzit. Pe foc foarte domol se pune usturoiul. Ai grijă că dacă se arde va avea gust amar. Lasă-l doar să se aurească puţin (1 minut maxim).
6. Adaugă ardeiul. Opreşte focul dacă pasta nu e gata. Ţine tigaia acoperită. Aromele se vor combina în mod fabulos.
7. Scurge pasta, toarn-o în tigaie şi saltă sau amestecă. Aprinde focul din nou dacă l-ai stins. Lasă cam 3 minute amestecând bine.
8. Porţionează, împresoară pătrunjelul. Yum Yum ce poftă mi s-a făcut.


Menţiuni:
1. În imagine vei putea nota o sticlă de ulei plină de ardei roşii. Se găseşte în comerţ dar preţul e destul de ridicat. Pentru cine iubeşte picantul voi explica cum se face acasă. Click aici.
2. Pentru cine nu a mâncat niciodată aşa ceva vă asigur că este ceva deosebit... de bun, simplu, ieftin, rapid. Trebuie să încerci!

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii