Supă de varză pentru diete

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 + 15 minute
Porţii: 4-6

Ingrediente:
1. 1 varză verde de mărime mijlocie
2. 1 morcov
3. 1 ceapă
4. 1 ardei gras
5. 1 ardei iute (sau mai mulţi, ajută şi la digestie şi accelerează metabolismul)
6. 2 roşii sau 1 lingură bulion
7. sare după gust
8. 3 căni apă/supă
9. 1 crenguţă de cimbru
Opţional:
10. 1 bucată de sfeclă roşie
11. tăieţei

Mod de preparare
1. Se taie ceapa/ardeiul cubuleţe
2. Se rade morcovul pe răzătoarea mică sau mare
3. Se rade varză pe răzătoarea mare
4. Se pune apa/supa într-o oală şi se adaugă toate ingredientele în afară de roşii/bulion.
5. Se acoperă şi se lasă la fiert 10 minute.
6. Se verifică de sare se pun roşiile/bulionul şi se acoperă din nou. În cazul în care pui tăieţei (pentru mai multă consistenţă) acum este momentul.
7. Acoperim din nou şi lăsăm alte 5 minute.

Menţiuni:
1. Încearcă să fierbi cât mai puţin pentru ca marea majoritate a legumelor/fructelor îşi pierd vitaminele prin fierbere excesivă. Dar o veste bună ce tocmai mi-a fost adusă la cunoştinţă: e o falsă legendă că se pierd toate proprietăţile. Adevărat e că se pierd o parte şi se câştigă altele. Voi aprofunda conceptul intrigant într-un alt articol.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii