
Este, cum să zic... un deliciu unic. M-am îndrăgostit instant. Crocant în exterior şi moale în interior. Trebuie încercat!
Evident, italienii folosesc numai un anumit tip de brânză, tipic (Montasio).
Eu... am făcut cu caşcaval... hmm, fără nume dar nu era dintr-ăla scump. Cel mai ieftin e foarte bun. Nu înţeleg fixaţiile de tipul „neapărat să foloseşti doar această marcă sau tip”. Eu... nu ascult niciodată de aceste sugestii. Fac cu ce am; iese - iese, nu - sănătate. Încerc altădată, cu altceva.
Grad de dificultate:
Timp de preparare: 20-25 min
Porţii: 2

1. 4 cartofi
2. 200-300 g cascaval
3. 50 ml apă
Mod de preparare:
1. Se curăţă cartofii, se spală. Se trag la răzătoare pe forma care vrei. Eu am făcut pe 2 diferite. Vezi imagini.

3. Se verifică, se amestecă, se mai lasă alte 5-6 minute descoperită
4. Se taie caşcavalul bucăţi mai micuţe, se pun în tigaie peste cartofi şi se amestecă foarte bine.
5. Ridică flacăra la maxim si lasă în jur de 5 minute. Stai prin apropiere. Dacă iese fum înseamnă că focul e prea tare

7. Se lasă alte 5-6 minute până prinde o frumoasă culoare auriu închis sau chiar arămie. Depinde cum preferi tu. Numai să nu fie neagră. Atunci e cam carbonizat. :)
8. Dacă vezi că ai întors şi nu eşti mulţumit de rezultat, adică nu are crusta chiar arămie, mai întoarce odată. Nu-i bai. Va fi mult mai uşor a doua oară.

Tigaia s-a murdărit într-un hal fără de hal. Dar a meritat.
Menţiuni:
1. Mai poţi adăuga şi ceapă tăiată peştişori odată cu cartofii

3. Ideal să mai schimbi mâncarea. Păcat că brânza e aşa de scumpă pe la noi. Devii vegan vrei nu vrei.

Dacă probezi reţeta te rog, din inimă, să laşi o mărturie scrisă. Scurtă, scurtă. Uneori nu realizăm cât de mult contează o singură apăsare pe butonul „îmi place”. Mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu noi reţete inovative, simple, rapide şi gustoase.
2 Comentarii
Incercat :)
RăspundețiȘtergereDar trebuie sa mai incerc :)
A fost bun ce a iesit =p~ dar nu seamana
Am eliminat răspunsul, din greşeală. "Practice makes perfect". În Italia nu multe persoane se încumetă să-l facă acasă. Aşa că: tot respectul. (h)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.