Trei cuvinte: rapidă, sănătoasă şi DELICIOASĂ!!
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 30 + 5 minute
Porţii: 1
Pentru mai multe porţii dublează
cantităţile.
Ingrediente:
- 25 grame ciuperci uscate cu gust intens, cum ar fi ghebele (în cazul meu). Este fundamental
- 2 cartofi albi (eu am avut doar roşii dar cei albi sunt mai pufoşi)
- sare
Mod de preparare:
- Se spală cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă dacă sunt bio. Ai miei erau. Dacă vrei să grăbeşti totul curăţă cartofii, taie-i cuburi mici şi pune-i la fiert într-o cană de apă
- După ce au fiert cartofii se curăţă (dacă erau cu coajă) şi se strivesc ca pentru pure. Poţi folosi mixerul, e mult mai practic şi rapid. Se pune 50 ml lapte cald
- Se pune într-o cratiţă laptele cu ciupercile, se lasă să dea în clocot cam 1-3 minute.
- Se poate pune deasupra grano padano/ caşcaval ras
Menţiuni:
- Ar trebui să iasă foarte netedă dar, nu o să crezi, mi s-a tăiat laptele cu ciuperci. Curios şi de notat lucrul acesta. Am mai făcut şi altă dată şi nu s-a întâmplat DAR înmuiasem ciupercile în apă. Este posibil ca laptele să fi avut cine ştie ce reacţie cu ciupercile mele. Aşa că, dacă nu vrei să rişti, ţine ciupercile în apă (fierbe-le). Foarte puţină, după care adaugă cât lapte vrei. La gust este DELICIOASĂ!
- Pentru celiaci, vegani şi cei ce ţin post înlocuieşte laptele cu apă. Va fi mai puţin intens gustul dar este foarte bun oricum. Am probat.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.