Ultimele postări
Loading...
Thursday, 7 February 2013

Besciamella


Besciamella= cremă (salsa bianca) de lapte cu unt şi nucşoară. Se foloseşte la lasagne, în special. Dar şi la alte mâncăruri tipice italiene (cannelloni, pasta al forno, pasta ai 4 formaggi, timballo). 
Reţeta lasagne cu ciuperci aici.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:
  1. 100 g unt (eu pun şi margarină când nu am unt)
  2. 2 linguri făină de grâu
  3. 500 ml lapte
  4. 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
  5. sare după gust
Mod de preparare:
  1. Pune untul la topit într-o oală mai măricică
  2. Adaugă făina, amestecă foarte bine cu o lingură de lemn
  3. Toarnă laptele rece peste, aduagă nucşoara şi sarea, amestecând încontinuu vreme de circa 7-8 minute
Menţiuni:
Dacă ţi se pare prea groasă mai adaugă lapte.
Dacă e prea subţire adaugă făină dar, Atenţie, besciamella trebuie să fie destul de lichidă. NU ca o cremă pentru prăjituri dar să curgă. Dacă se ţine de lingură e de ajuns.


0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer