Inimi de ciocolată


Nu este o reţetă ci o IDEE. Aluatul de foitaj e cumpărat. :) Îmi pare rău dar este mai bun decât acela pe care îl fac eu şi mult mult mai ieftin. Cel ce vrea să-mi reproşeze că are chimicale, îi spun deja că ştiu foarte bine, mulţumesc. Risc pe pielea mea!!! Sora mea a zis că merită să-ţi pierzi un an din viaţă pentru asemenea delicii. Şi toată familia mea este fixată cu sănătatea şi produsele bio, aşa că, te rog, abţine-te. Nu vreau să mănânc toată viaţa cartofi fierţi (deşi îmi plac la culme)! Dacă tu vrei... e treaba ta. Gusturile NU se discută! Aşa se numeşte blogul.

Când i-am zis sorei că fac nişte prăjituri pentru cină nu a fost chiar entuziasmată dar când am apărut cu tava aburindă... Ai văzut vreodată un copil care nu mai are răbdare să guste din ceva şi trebuie să strigi la el să se ferească?! Ehi.. aşa s-a comportat ea că m-am şi enervat (voiam să fac nişte poze iar ea nu voia să rupă prăjitura cum îi ziceam eu la poze). A fost un moment emoţionant să o văd aşa de bucuroasă pentru nişte simple „pateuri”. La orice înghiţitură zicea „Doamne ce bună-i! Incredibil”
Adevărul e că am fost inspirată. Şi m-am gândit la tine când am conceput idea asta. La tine, care iubeşti şi vrei să faci o surpriză iubitului/iubitei... fie ea şi iubire platonică sau frăţească, părintească.
Tu care ai 10 ani, sau tu care eşti băiat, sau tu care nu ai gătit în viaţa ta... TU vei uimi pe oricine va avea norocul să guste din aceste minunăţii.
Se pregătesc în 10 minute şi-n maxim 20 sunt coapte. Este ieftin, extrem de rapid, uşor, cu un gust fermecător! Ce impresie vei face... crede-mă, nici eu nu mă aşteptam la un succes aşa. Nu sunt cuvinte! TREBUIE să încerci! Dă-o naibii de dietă şi riscă şi tu. SE MERITĂ! O zic eu. Cine mă cunoaşte ştie cât ţin la siluetă şi la produsele bio, sănătoase, făcute (în casă) de mine!!!

Ai nevoie de:
1     400 de grame de aluat de foitaj
2     50 g ciocolată tabletă de care ai, şi cea mai ieftină este PERFECTĂ
3     1 formă de care vrei;  INIMI în acest caz
4     puţin lapte sau apă 
5     pensulă de bucătărie

1   Foitajul va trebui să fie decongelat la temperatura camerei (este esenţial) care este destul de rece. În frigider ar fi mai bine. Se dezgheaţă în 3 ore circa.
2   Tai forme de care ai, pofteşti. Nu ai nevoie de o formă propriu-zisă, este bine şi un pahar/cană/cutie de plastic tare. Ai grijă să tai cât mai multe forme; să nu-ţi rămână mult aluat între forme pentru că foitajul NU se poate modela la plăcere
3   Ungi cu pensula 1 din 2 forme - Rupi ciocolata în pătrăţele – pui o pătrăţică în mijloc- aşezi deasupra a doua formă şi apeşi foarte bine marginile, să se lipească. Insistă dar nu nenoroci forma. Poţi să faci mai multe forme sau mărimi. Două câte două.
4   Strângi tot aluatul rebut îl frămânţi puţin; DOAR cât să se unească. Cât mai puţin posibil altfel că se va înmuia, va deveni lipicios, foarte greu de modelat şi formele vor ieşi urâte! Acum nu mai este nevoie să ungi o formă din două că se lipesc (fără să fie umezite). Eu îl ţin 2-3 minute la congelator după ce l-am frământat. Evită să laşi mult rebut şi să frămânţi.
5   Când ai terminat de unit toate formele, le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor, pe treapta din mijloc, la temp.cea mai joasă posibil. Laşi 10 minute. Verifici şi-n cazul în care crezi că sunt coapte dedesubt aprinde flacăra deasupra, dacă ai. Al meu e pe gaz şi am impresia că nu coace bine deasupra aşa că opresc focul dedesubt şi pornesc focul/flacăra deasupra pentru 1 minut circa.
6   ESENŢIAL: nu scoate din cuptor imediat! Lasă cel puţin 5 minute cuptorul închis cu focul stins altfel SE LASĂ/se dezumflă şi nu numai că nu mai sunt frumoase la vedere, dar vor părea crude în interior.
Multă lume păţeşte asta şi nu ştie de ce. Acesta este secretul! Probat pe propria piele.

Acum... nu pot să exprim în cuvinte gustul lor DIVIN. Trebuie, NEAPĂRAT, să încerci!
Închipuieţi expresia mamei, tatălui, sorei, fratelui, iubitului, colegului, prietenului etc.la vederea acestor „pufoşenii”! INESTIMABILĂ Nu numai că arată FORMIDABIL, dar gustul întrece aspectul.
Un singur lucru mă simt să subliniez. Trebuiesc mâncate în aceeaşi zi pentru că a doua zi nu mai sunt aşa gustoase. A doua zi foitajul gătit e tare unsuros. Brr. Mie nu-mi place absolut DELOC!

Pentru mai multe imagini sugestive vizitează pagina Facebook
Un „like (îmi place)” este echivalent cu Mulţumesc. :)
Nu te costă nimic. Iar dacă îţi place reţeta cred că-l merit, nu?!


Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Nu sunt fan a imi placel prajiturilor, dar imi place ca pui suflet! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştii, mă gândisem să-l şterg. Dar mi se pare tare amuzant. "Ţi se plimbă limba-n gură." Nici eu nu sunt fan al dulciurilor dar mănânc. :) Ador să gătesc. Mulţumesc pentru aprecieri. :)

      Ștergere
  2. Scuze, nu stiu ce s-a intamplat! Am scris ca nu sunt fan al prajiturilor si ca imi place ca pui suflet!

    RăspundețiȘtergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.