Nu este o reţetă ci o IDEE. Aluatul
de foitaj e cumpărat. :) Îmi pare rău dar este mai bun decât
acela pe care îl fac eu şi mult mult mai ieftin. Cel ce vrea să-mi
reproşeze că are chimicale, îi spun deja că ştiu foarte bine,
mulţumesc. Risc pe pielea mea!!! Sora mea a zis că merită să-ţi
pierzi un an din viaţă pentru asemenea delicii. Şi toată familia
mea este fixată cu sănătatea şi produsele bio, aşa că, te rog,
abţine-te. Nu vreau să mănânc toată viaţa cartofi fierţi (deşi îmi plac la culme)! Dacă
tu vrei... e treaba ta. Gusturile NU se discută! Aşa se numeşte blogul.
Când i-am zis sorei că fac nişte
prăjituri pentru cină nu a fost chiar entuziasmată dar când am
apărut cu tava aburindă... Ai văzut vreodată un copil care nu mai
are răbdare să guste din ceva şi trebuie să strigi la el să se
ferească?! Ehi.. aşa s-a comportat ea că m-am şi enervat (voiam
să fac nişte poze iar ea nu voia să rupă prăjitura cum îi
ziceam eu la poze). A fost un moment emoţionant să o văd aşa de
bucuroasă pentru nişte simple „pateuri”. La orice înghiţitură
zicea „Doamne ce bună-i! Incredibil”
Adevărul e că am fost inspirată. Şi
m-am gândit la tine când am conceput idea asta. La tine, care
iubeşti şi vrei să faci o surpriză iubitului/iubitei... fie ea şi
iubire platonică sau frăţească, părintească.
Tu care ai 10 ani, sau tu
care eşti băiat, sau tu care nu ai gătit în viaţa ta... TU
vei uimi pe oricine va avea norocul să guste din aceste minunăţii.
Se pregătesc în 10 minute şi-n
maxim 20 sunt coapte. Este ieftin, extrem de rapid, uşor, cu un gust
fermecător! Ce impresie vei face... crede-mă, nici eu nu mă
aşteptam la un succes aşa. Nu sunt cuvinte! TREBUIE să încerci!
Dă-o naibii de dietă şi riscă şi tu. SE MERITĂ! O zic eu. Cine
mă cunoaşte ştie cât ţin la siluetă şi la produsele bio,
sănătoase, făcute (în casă) de mine!!!
Ai nevoie de:
1 400 de grame de aluat de foitaj
2 50 g ciocolată tabletă de care ai,
şi cea mai ieftină este PERFECTĂ
3 1 formă de care vrei; INIMI în
acest caz
4 puţin lapte sau apă
5 pensulă
de bucătărie
1 Foitajul va trebui să fie decongelat
la temperatura camerei (este esenţial) care este destul de rece. În
frigider ar fi mai bine. Se dezgheaţă în 3 ore circa.
2 Tai forme de care ai, pofteşti. Nu
ai nevoie de o formă propriu-zisă, este bine şi un
pahar/cană/cutie de plastic tare. Ai grijă să tai cât mai multe
forme; să nu-ţi rămână mult aluat între forme pentru că
foitajul NU se poate modela la plăcere
3 Ungi cu pensula 1 din 2 forme -
Rupi ciocolata în pătrăţele – pui o pătrăţică în
mijloc- aşezi deasupra a doua formă şi apeşi foarte bine
marginile, să se lipească. Insistă dar nu nenoroci forma. Poţi să
faci mai multe forme sau mărimi. Două câte două.
4 Strângi tot aluatul rebut îl
frămânţi puţin; DOAR cât să se unească. Cât mai puţin
posibil altfel că se va înmuia, va deveni lipicios, foarte greu de
modelat şi formele vor ieşi urâte! Acum nu mai este nevoie să
ungi o formă din două că se lipesc (fără să fie umezite). Eu îl ţin
2-3 minute la congelator după ce l-am frământat. Evită să laşi
mult rebut şi să frămânţi.
5 Când ai terminat de unit toate
formele, le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor, pe treapta din
mijloc, la temp.cea mai joasă posibil. Laşi 10 minute. Verifici
şi-n cazul în care crezi că sunt coapte dedesubt aprinde flacăra
deasupra, dacă ai. Al meu e pe gaz şi am impresia că nu coace bine
deasupra aşa că opresc focul dedesubt şi pornesc focul/flacăra
deasupra pentru 1 minut circa.
6 ESENŢIAL: nu scoate din cuptor
imediat! Lasă cel puţin 5 minute cuptorul închis cu focul
stins altfel SE LASĂ/se dezumflă şi nu numai că nu mai
sunt frumoase la vedere, dar vor părea crude în interior.
Multă lume păţeşte asta şi nu ştie
de ce. Acesta este secretul! Probat pe propria piele.
Acum... nu pot să exprim în cuvinte
gustul lor DIVIN. Trebuie, NEAPĂRAT, să încerci!
Închipuieţi expresia mamei, tatălui,
sorei, fratelui, iubitului, colegului, prietenului etc.la vederea
acestor „pufoşenii”! INESTIMABILĂ Nu numai că arată
FORMIDABIL, dar gustul întrece aspectul.
Un singur lucru mă simt să
subliniez. Trebuiesc mâncate în aceeaşi zi pentru că a doua zi nu
mai sunt aşa gustoase. A doua zi foitajul gătit e tare
unsuros. Brr. Mie nu-mi place absolut DELOC!
Pentru mai multe imagini sugestive
vizitează pagina Facebook!
Un „like (îmi place)” este echivalent cu Mulţumesc. :)
Nu te costă nimic. Iar dacă îţi place reţeta cred că-l merit, nu?!
3 Comentarii
Nu sunt fan a imi placel prajiturilor, dar imi place ca pui suflet! :))
RăspundețiȘtergereŞtii, mă gândisem să-l şterg. Dar mi se pare tare amuzant. "Ţi se plimbă limba-n gură." Nici eu nu sunt fan al dulciurilor dar mănânc. :) Ador să gătesc. Mulţumesc pentru aprecieri. :)
ȘtergereScuze, nu stiu ce s-a intamplat! Am scris ca nu sunt fan al prajiturilor si ca imi place ca pui suflet!
RăspundețiȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.