Rigatoni all'arrabbiata


cu măsline.

Arrabbiata= nervoasă  = Sos cu roşii picant (italian). 

Din seria: „special pentru studenţi/elevi, bărbaţi, începători în arta bucătăritului”. Mai toate reţetele de paste întrunesc această „calitate”.
Reţetă de post, pentru vegani, vegetarieni, iubitorii de paste, picant şi măsline. Delicioasă şi rapidă. 
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 1-2, depinde

Ingrediente
  1. 200 g paste scurte, rigatoni în cazul meu (tu poţi folosi orice alte paste, numai să fie scurte)
  2. 2-3 linguri bulion sau sos de roşii
  3. 15-20 măsline mie îmi plac doar alea întregi. Indicat ar fi alea tăiate, fără sâmburi :)
  4. 1 linguriţă cu boia de ardei iute sau 2 ardeiu iuţi
  5. 1/2 linguriţă usturoi praf, sau 2 căţei de usturoi striviţi
  6. sare după gust
  7. 1 lingură ulei de măsline
  8. Opţional: grano padano, mozzarella, caşcaval ras
Mod de preparare Pentru o pastă perfectă citeşte aici.
  1. Pune o oală cu apă la fiert. Când începe să fiarbă apa, pune pastele
  2. Lasă să fiarbă cam 5 minute
  3. Deoparte pune o tigaie destul de înaltă (un wok ar fi perfect), pune uleiul, adaugă usturoiul dacă e crud, lasă 1-2 minute să se înmoaie puţin;  toarnă sosul de roşii (al meu era făcut în casă, cu ceapă, astă toamnă. L-am scos de la congelator), măslinele, boia de ardei iute/ardeii, lasă să se încălzească bine.
  4. Toarnă pastele, adaugă 4-5 linguri de apă de la fiert (cum scrie aici). Amestecă, acoperă, foc slab. Lasă cam 5 minute verificând din când în când şi amestecând.
Menţiuni
1. Poţi pune deasupra caşcaval ras/grano padano/mozzarella, dacă nu ţii post. Numai să fie foarte fierbinţi (pastele).
2. Celiacii pot înlocui pastele de grâu cu paste de orez, porumb.  

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Bine ca am aflat si eu ce sunt Celiacii !!!
    Recunosc ca nu cunosteam cuvantul. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu multă lume cunoaşte acest cuvânt. Numai cine suferă de intoleranţă la gluten, în general. Evident şi acei care au prieteni, cunoştinţe cu această problemă. ;(

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.