Ultimele postări
Loading...
Monday, 25 March 2013

Muffins cu prune


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 5 + 20 minute coptura
Porţii: depinde


Reţeta este asemănătoare cu aceasta: muffins cu struguri

Ingrediente:
  1. un borcan de compot de prune fără seminţe. Foloseşti doar sucul, prunele le vei pune deasupra
  2. 2 căni făină de grâu
  3. 2 linguri zahăr
  4. 2 linguri pline de margarină. Recomand ulei de floarea soarelui în loc.
  5. 1 praf de copt
  6. Opţional: cuburi de ciocolată, dar numai dacă ai de post (neagră) sau/si stafide

Mod de preparare:
  1. Prepară formele de muffin. (7-8) Se găsesc în comerţ de silicon sau teflon, sau foloseşte forme de unică folosinţă (imagine). Unge-le cu ulei şi tapetează-le cu făină.
  2. Varsă compotul într-un bol
  3. Adaugă făina, zahărul= amestecă; apoi margarina, la fel= amestecă cu o lingură de lemn. Dacă ai mixer este mai bun şi mai rapid. Aluatul trebuie să nu fie foarte lichid, să nu curgă uşor, ba chiar trebuie să fie destul de gros. Orientează-te. Dacă curge mai pune făină, dacă e prea „solid”adaugă 1-2 linguri compot sau apă.
  4. Pune plicul de praf de copt şi amestecă foarte bine
  5. Porţionează: 2 linguri pline în fiecare formă, sau 3 mai puţin pline
  6. Pune prunele deasupra şi ciocolata dacă ai şi vrei. Sunt foarte foarte buni şi fără.
  7. Dă la cuptor pentru 15 minute. Treapta a doua (mijloc), focul mediu (180-200 ° Celsius)
  8. Verifică cu o scobitoare (dacă se prinde aluat= mai trebuie ţinut). Dacă sunt gata, închide cuptorul, stinge focul şi lasă-i să se odihnească 10 minute. Altfel se lasă.
Bună dimineaţa!

Menţiuni:
1. Eu am adăugat strugurii dintr-un alt borcan de compot, erau vreo 2 linguri şi nu voiam să-i arunc. Iese super şi fără.
2. Pozele sunt de la 2 încercări. Una e cu ulei şi a fost mult mai gustoasă. Nu ştiu de ce.
3. Culoarea e cât se poate de curioasă. Mă aşteptam să iasă un bej ceva dar iar m-au luat prin surprindere.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer