Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 13 March 2013

Paste şi fasole


Pasta e fagioli= în italiană

Optimă reţetă pentru post, vegetarieni şi vegani. Uşor de făcut, consistentă, ieftină şi delicioasă. Merită o încercare!! 

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 2 - 4

Ingrediente
  1. 2 căni paste foarte scurte, ca în imagine. Eu am pus 2 feluri diferite
  2. o conservă de fasole albă cu sau fără sos/sau fasole albă fiartă deja. Altfel ar dura foarte mult
  3. 5 linguri sos de roşii sau 2 de bulion (dacă nu are deja conserva, oricum cu cât pui mai mult cu atât sunt mai bune)
  4. sare după gust
  5. 4 căni de apă
  6. 1/2 linguriţă piper negru

Mod de preparare
  1. pune pastele la fiert în alea 4 căni de apă. Lasă 8 minute, (pastele scurte fierb mai greu) adaugă fasolea, sosul de roşii, sarea şi lasă să mai fiarbă, acoperit, 5 minute. Foc slab.
Menţiuni
Se servesc numai fierbinţi. Se fac doar cât se pot mânca la o masă. După ce se răcesc se pastele vor absoarbe tot lichidul şi se vor lipi una de alta. Nu foarte plăcut la vedere dar gustul nu se schimbă. Eu am făcut 6 porţii. Am mâncat 2 consecutive că mi-a plăcut foarte mult.  

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer