Omletă cu praz


Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 20 min
Porţii: 3 – 4
Ingrediente
  1. 10 frunze/foi mari de praz (eu am pus doar foile de data asta dar este bun tot firul, chiar mai bun)
  2. 3 – 5 ouă.
  3. 2-3 linguri ulei de măsline
  4. 50 g caşcaval, brânză, mozzarella;

  5. Opţional, dar foarte indicat: 1 ardeiu iute/boia de ardei
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24

  1. Taie prazul, pune-l la călit în ulei pentru circa 3 min.
  2. Taie sau rade (Dacă pui) brânza/caşcavalul/mozzarella
  3. Bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), adaugă brânza, sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie)
  4. Toarnă ouăle în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
  5. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  6. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor dar durează mult mai mult.

Menţiuni
  1. Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
  2. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.   

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii