Orez cu carne, sos curry


În cazul meu, carne de pui (este indicat să fie fără oase, piept) dar poate fi făcut şi cu viţel sau altfel de carne de care vrei.
Este o reţetă adaptată după gusturile şi necesităţile mele. Delicioasă pot să spun.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-25 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 2 căni orez (de care vrei şi ai)
  2. 100-200 g carne de pui fără os
  3. 1 linguriţă curry (după gust)
  4. 1/2 lingură de făină de grâu
  5. opţional 1 lingură iaurt natural
  6. sare după gust
  7. 2 linguri ulei
Mod de preparare
  1. Pune orezul la fiert cu apă cât să-l cuprindă. Eu l-am fiert la vapori
  2. Taie carnea şi pune-o la prăjit în ulei. Lasă să se rumenească bine, pune praful de curry, adaugă făina, amestecă foarte bine. Când e gata adaugă iaurtul (numai la final altfel se taie; italienii pun smântână)
  3. Toarnă orezul în farfurie, lângă aranjează bucăţile de carne (ca în imagine)


Menţiuni
Serveşte fierbinte. Este absolut delicios!


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii