Paste cu măsline, ciuperci

Reţetă de post, simplă, rapidă, consistentă, delicată şi foarte gustoasă. Oricine poate să o facă.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2-4

Ingrediente:
  1. 300 g paste, de preferinţă penne (paste scurte)
  2. 1 ceapă galbenă
  3. 3 căţei de usturoi
  4. 50 g măsline, felii/fără sâmburi (nu ca în imagine dar mie nu-mi plac decât astea)
  5. 150 g ciuperci (sau după gust; cu cât pui mai multe cu atât sunt mai bune)
  6. sare după gust
  7. 3 linguri ulei de măsline
  8. Opţional: piper negru, 1 ardei iute/boia de ardei iute
Mod de preparare:
  1. Se pune apa la fiert şi numai când începe să fiarbă se adaugă pastele lăsând-le circa 7 minute. Mie îmi plac „al dente” deci le las cam 5 minute.
  2. Între timp se taie ceapa peştişori, usturoiul felii subţiri şi se pun la călit în uleiuil de măsline (tigaie/wok). Foc slab să nu se ardă, 3-4 min
  3. Se adaugă ciupercile, măsline, amestecă bine, scurge pastele şi toarnă-le în tigaie
  4. Amestecă, saltă, adaugă sare şi piper negru, dacă vrei
Menţiuni:
1. Se servesc fierbinţi!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii