Continui seria de îngheţate fără
ouă. Pentru o textură mai cremoasă folosesc iaurt natural. Cu
lapte este mult prea „light”, parcă-i cu apă.
Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 5 min + 4-5 ore,
depinde
Porţii: 2
- 200 g iaurt natural
- 2 linguri fulgi de ciocolată
- 2 linguri zahăr de trestie (sau alb= de sfeclă)Eu am pus şi stafide pentru că-mi plac la nebunie. Nu trebuie să pui decât dacă vrei.
- Pune iaurtul într-o cutie (mai măricică decât aceea în care-l cumperi) Să aibă capac
- Adaugă zahărul şi fulgii de ciocolată
- Amestecă foarte bine cu mixerul (2-3 min). Acoperă şi pune la congelator.
Menţiuni
- Uitam să menţionez că după circa 4 ore este perfectă pentru servit. A doua zi se întăreşte teribil şi va trebui să o scoţi din congelator cu 15-20 min înainte.
- Pentru mai multe reţete click: îngheţată cu cacao, îngheţată cu stafide şi rom
- Textura se aseamănă şi cu un tip de îngheţată care se cumpăra de la nişte maşini (pe stradă), pe vremea lui Ceauşescu. Aia era singura îngheţată care-mi plăcea. În afară de aceea pe care o făcea mama acasă. Incomparabilă.
Dacă-ţi place şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu un mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.