Supă de lobodă şi praz

Nu sunt amatoare de borşuri în general. Prefer supele, dar fac destul de rar. Numai primăvara mă bucur să fac fel de fel de supe. Am mai zis. Diferite combinaţii, toate incredibil de gustoase şi sănătoase. Secretul este să nu le fierbi mult. Aşa m-a-nvăţat mama. 
Optimă retetă pentru vegani/vegetarieni, celiaci (de post, evident). Face minuni în diete detoxifiante. Nu este foarte saţioasă, dar e sănătoasă şi tare bună. Serveşte cu focaccia. Reţeta aici.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 min
Porţii: 4

Ingrediente
  1. 100 g frunze lobodă= 3-4 legături
  2. 1 praz mare cu tot cu frunze
  3. 2 crenguţe de leuştean proaspăt
  4. 2 căni apă (200 ml una)
  5. sare după gust
  6. 3 linguri ulei
  7. Opţional: 1 ardei iute
Mod de preparare
  1. Curăţă, spală şi taie prazul, pune-l la călit în ulei vreme de 3 min
  2. Spală loboda, taie-o destul de mărunt, pune-o peste ceapă, amestecă pentru 2 min
  3. Adaugă apa, amestecă şi lasă să fiarbă la foc domol vreme de 10 min.
  4. După care adaugi sarea şi leuşteanul. Verifică de gust şi e gata.
Menţiuni
O culoare incredibilă la această supă delicioasă şi detoxifiantă.

Dacă-ţi place şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii