Din seria „special pentru
studenţi/elevi/bărbaţi”. Optimă pentru
vegani/vegetarian/celiaci. O reţetă (variantă personală) genuină,
simplă, rapidă şi extrem de gustoasă. Iubitorii de cartofi vor
aprecia. Indicată pentru celibatari. :D
Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare 15 minute
Porţii: 1 foarte abundentă. Pentru
mai multe porţii, dublează/triplează etc. cantităţile.
Ingrediente
- 1 praz cu tot cu foi (eu am pus doar foile)
- 2 fire de usturoi verde şi puţin uscat/praf de pus deasupra
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri ulei
- opţional 1 ardei iute/1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
- Curăţă prazul şi usturoiul, taie totul grosolan (sau mic, cum vrei)
- Într-o tigaie care nu lipeşte (esenţial), pune uleiul şi toarnă prazul cu usturoiul la călit, foarte puţin (2 min), cât să se înmoaie. Foc slab, amestecând constant, să nu se ardă
- Rade cartofii pe răzătoarea mare şi toarnă-i în tigaie amestecând foarte bine să se amestece cu prazul şi usturoiul
- Împresoare puţină sare
- Lasă alte 5 minute, toto foc slab, împresoară din nou un pic de sare şi usturoi pisat sau praf (şi boia de ardei iute, dacă pui) şi sunt gata.
Menţiuni
Serveşte cu salată de
crudităţi/legume/varză, murături, sau în loc de garnitură la
varie fripturi. Deosebit!
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.