Cartofi cu praz

Din seria „special pentru studenţi/elevi/bărbaţi”. Optimă pentru vegani/vegetarian/celiaci. O reţetă (variantă personală) genuină, simplă, rapidă şi extrem de gustoasă. Iubitorii de cartofi vor aprecia.  Indicată pentru celibatari. :D

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare 15 minute
Porţii: 1 foarte abundentă. Pentru mai multe porţii, dublează/triplează etc. cantităţile.

Ingrediente
  1. 3 - 4 cartofi
  2. 1 praz cu tot cu foi (eu am pus doar foile)
  3. 2 fire de usturoi verde şi puţin uscat/praf de pus deasupra
  4. 1/2 linguriţă sare
  5. 2 linguri ulei
  6. opţional 1 ardei iute/1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Curăţă cartofii, spală-i
  2. Curăţă prazul şi usturoiul, taie totul grosolan (sau mic, cum vrei)
  3. Într-o tigaie care nu lipeşte (esenţial), pune uleiul şi toarnă prazul cu usturoiul la călit, foarte puţin (2 min), cât să se înmoaie. Foc slab, amestecând constant, să nu se ardă
  4. Rade cartofii pe răzătoarea mare şi toarnă-i în tigaie amestecând foarte bine să se amestece cu prazul şi usturoiul
  5. Împresoare puţină sare
  6. Lasă 5 minute la foc slab, acoperit, dacă se poate, şi apoi întoarce ca şi cum ai întoarce o omletă/frittată. Vezi videoul aici
  7. Lasă alte 5 minute, toto foc slab, împresoară din nou un pic de sare şi usturoi pisat sau praf (şi boia de ardei iute, dacă pui) şi sunt gata.

Menţiuni

Serveşte cu salată de crudităţi/legume/varză, murături, sau în loc de garnitură la varie fripturi. Deosebit!


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii