Mic dejun cu grâu, miere, fructe

Este o idee extrem de sănătoasă şi gustoasă. De multe ori m-am gândit să fierb grâu şi să mănânc cu miere, dar am tot amânat. Până când IATĂ, a venit şi clipa asta. Şi ce mult m-am supărat pe mine că am amânat aşa de mult. Atât de simplu de făcut... 

Pentru 1-2 porţii ai nevoie de
100 g de boabe de grâu
1 lingură miere
1 fruct proaspăt la alegere: banană (ca în imagine) kiwi, măr, păr, caise, prune, căpşuni, etc. etc.etc.
Sau fructe uscate, dar mai bune sunt astea proaspete. 
Opţional: seminţe crude de floarea soarelui/in

Grâul nu fierbe aşa de greu pe cât s-ar crede. Asta dacă îl laşi foarte mult la înmuiat. 8-9 ore= o noapte. De obicei eu pun cam 500 g la fiert. Porţionez şi congelez restul.
Speli grâul de câte ori crezi că-i necesar. Eu îl spăl în trei ape. Îl pun în apă să-l cuprindă bine dacă ai o cană de grâu pui două căni de apă, de ex.). Îl laşi 8 ore apoi îl pui la fiert în apă curată. Fierbe cam în 15 min, nu ai nevoie de mai mult timp dacă e înmuiat bine. Dacă nu, timpul se va dubla.
Scurgi grâul, îl pui într-un bol, adaugi mierea de albină, sau zahărul, după gust, caz, posibilităţi. Tai fructul/fructele, amesteci şi mănânci cu multă poftă.

Optim ca mic dejun, gustare, prânz, cină sau orice capriciu feminin. Intercalează orice fructe doreşti şi de fiecare vei avea o surpriză extrem de plăcută. Mai sănătos de atât NU SE POATE!!!

Dacă-ţi place, şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.
Să ai poftă. :)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii