Omletă cu dovleac


E vremea dovleceilor!! Conţinând fosfor, magneziu, potasiu (VitaminaB9/A) sunt excepţionali pentru organismul nostru.
Iată o altă reţetă personală de frittată/omletă. Practică, rapidă, bogată, hrănitoare şi DELICIOASĂ.
Cred că am să fac o secţiune specială numită „Frittate”.
Recomand cu încredere TUTUROR celor care nu-s vegani. :D
Optimă idee pentru celiaci. Un aperitiv perfect la orice petrecere.
Rece sau caldă, această frittată îţi va încânta palatul. Pe bune!

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 25 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 5 ouă-6. (Depinde de cantitatea de alte alimente ce vei folosi. Cum am mai zis, cu cât ai mai multe alimente cu atât trebuiesc mai multe ouă; altfel NU se leagă şi nu devine omletă ci o aiureală unică!)
  2. 2 cepe galbene sau 1 legătură de ceapă verde
  3. Opţional, dar indicat (face bine organismului) 1 legătură de lobodă (3-4 frunze mai măricele)
  4. 2 cartofi (i-am pus ca să absoarbă apa din dovleac)
  5. 1 ardei gras
  6. 1 bucată de dovleac (200 g)
  7. 1 ardei iute/1/2 liguriţă boia de ardei iute
  8. 3 linguri ulei de măsline
  9. sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24

  1. Curăţă, taie ceapa. Prepară şi celelalte ingrediente: spală şi taie loboda. Rade şi dovleacul sau taie-l cuburi mărunte. Spală şi taie ardeiul julienne (peștișori) Curăță cartofii şi rade-i pe răzătoarea „mare”.
  2. Pune tigaia pe foc, varsă uleiul şi adaugă ceapa lăsând-o să se călească puţin (1 min.circa.). Pune cartofii, dovleacul, ardeiul, amestecă şi lasă să călească bine. Toate „operațiile” trebuiesc efectuate cu focul la minim
  3. Adaugă loboda, amestecă. Lasă 1 min. Totul trebuie să fie copt bine când adaugi ouăle
  4. Bate ouăle şi toarnă-le în tigaie (ouăle TREBUIE să cuprindă tot ce este în tigaie). Cu o lingură de lemn amestecă cât poţi de bine. De mai multe ori. Chiar dacă ţi se pare că ouăle s-au copt tu amestecă cam 30-40 de secunde. După care, acoperă cu un capac şi lasă vreo 5-7 min
  5. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  6. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 4-5 minute, tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult. Mi se pare o pierdere de timp şi de bani.
Menţiuni
  1. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.   
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee), un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mi dă curaj să merg mai departe.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii