Salată cu năut

Începem săptămâna cu încă o variantă personală de salată, de data asta cu năut. Pentru vegani/vegetarieni, celiaci.
Recomand cu căldură celor care sunt la dietă sau vor să-şi detoxifice organismul.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 2-3

Ingrediente
  1. 1 cutie de năut fiert (400 g) sau 250 g de năut boabe
  2. 1 legătură de ceapă verde (8-10 buc)
  3. 2 plante de lobodă (10 frunze)
  4. 3 frunze de stevie
  5. 1 legătură de mărar (4-5 rămurele)
  6. 3 linguri ulei de măsline
  7. 1/2 linguriţă sare
  8. Opţional: 1 ardei iute
Mod de preparare
  1. Dacă năutul nu e fiert, pune-l la umflat (în apă rece) pentru câteva ore (sau o noapte). Scurge şi pune la fiert. Fierbe relativ repede (20 min), dacă a stat mult la înmuiat 
  2. Scurge boabele şi lasă-le să se răcească sau trece-le sub un jet de apă rece
  3. Curăţă, spală şi taie ceapa, stevia, loboda, mărarul. Pune totul într-un bol mai măricel
  4. Adaugă boabele de năut, ardeiul iute tăiat mărunt (sau boia de ardei) uleiul sarea; amestecă foarte bine
Menţiuni
  • Serveşte pe post de garnitură sau ca o masă completă, cum fac eu. Delicioasă!!!
  • După cum vezi eu fac foarte des. Sunt înnebunită după salate.  
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee), un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc. :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii