Probabil mai toate gospodinele ştiu
să facă borş cu păstăi. Dar poate unele persoane nici nu au
auzit. Eu am învăţat de la mama, căreia îi place extrem de mult acest
borş. Eu... nu sunt amatoare de borşuri (am zis de multe ori), fac
mai multe supe dar, câteodată, fac şi borşuri şi rămân
surprinsă de cât de bune ies/sunt. Ca acesta.
Este fără prăjeală. (Părintii nu
mai mănâncă prăjeală de foarte mult timp.)
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 - 30 min
Porţii: 4 - 6 porţii
Ingrediente:
- 400-500 g păstăi (proaspete sau din conservă)
- 1 ceapă galbenă
- 1 ardei gras. În alternativă la astea 3 (2-4), cum vezi în imagine: zarzavat la borcan/tocană de legume
- 1 linguriță cimbru sau 1 crenguță
- 2 linguri bulion sau 2 pahare suc de roşii
- 1 lingură de ulei
- 3-4 căni apă
- 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
- Rupe vârfurile/capetele păstăilor. Spală-le, taie fiecare păstaie în 3 (ia mai multeodată în mână, să accelerezi procedeul= faci economie de timp).
- Taie ceapa/ardeiul, rade morcovul
- Adaugă bulionul sau sucul de roşii şi lasă să mai fiarbă alte 10 min.
- La final mama adaugă 4 - 5 linguri de smântână sau iaurt alb. Aşa se acreşte acest borş (reţeta ei). Tu poţi pune în fiecare farfurie în parte, să vezi cum şi cui îi place. Gustul se schimbă RADICAL. Absolut de ÎNCERCAT! Dacă nu ai făcut-o până acum. Evident, dacă eşti vegan/vegetarian sau ţii post NU PUNE.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.