Borş cu păstăi

Probabil mai toate gospodinele ştiu să facă borş cu păstăi. Dar poate unele persoane nici nu au auzit. Eu am învăţat de la mama, căreia îi place extrem de mult acest borş. Eu... nu sunt amatoare de borşuri (am zis de multe ori), fac mai multe supe dar, câteodată, fac şi borşuri şi rămân surprinsă de cât de bune ies/sunt. Ca acesta.
Este fără prăjeală. (Părintii nu mai mănâncă prăjeală de foarte mult timp.)

O mâncare de post, pentru celiaci, vegani, vegetarieni. Optimă în diete.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 - 30 min 
Porţii: 4 - 6 porţii

Ingrediente:
  1. 400-500 g păstăi (proaspete sau din conservă)
  2. 1 ceapă galbenă
  3. 1 morcov
  4. 1 ardei gras. În alternativă la astea 3 (2-4), cum vezi în imagine: zarzavat la borcan/tocană de legume
  5. 1 linguriță cimbru sau 1 crenguță
  6. 2 linguri bulion sau 2 pahare suc de roşii
  7. 1 lingură de ulei
  8. 3-4 căni apă
  9. 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
  10. Opţional (DE ÎNCERCAT) 4 linguri smântână sau iaurt alb. Evident, Nu pui dacă eşti vegan/vegetarian sau ţii post.
Mod de preparare
  1. Rupe vârfurile/capetele păstăilor. Spală-le, taie fiecare păstaie în 3 (ia mai multeodată în mână, să accelerezi procedeul= faci economie de timp).
  2. Taie ceapa/ardeiul, rade morcovul
  3. Pune uleiul într-o oală (pe foc), adaugă celelalte ingrediente: ceapa, ardeiul (+ ardeiul iute), morcovul, apa, păstăile, cimbrul (toate în afară de bulion) amestecă şi lasă să fiarbă acoperit vreme de 15 min.
  4. Adaugă bulionul sau sucul de roşii şi lasă să mai fiarbă alte 10 min.
  5. La final mama adaugă 4 - 5 linguri de smântână sau iaurt alb. Aşa se acreşte acest borş (reţeta ei). Tu poţi pune în fiecare farfurie în parte, să vezi cum şi cui îi place. Gustul se schimbă RADICAL. Absolut de ÎNCERCAT! Dacă nu ai făcut-o până acum. Evident, dacă eşti vegan/vegetarian sau ţii post NU PUNE.

    Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii